Mali princ


Slika U organizaciji roditelja djece s teškoćama u razvoju, udruženih i u Facebook-grupu "Pomozimo djeci s invaliditetom", 14. prosinca na Markovu trgu u Zagrebu održat će se mirni prosvjed pod nazivom "S poteškoćama se možemo nositi s nepravdom NE!!!".

Ovom prilikom roditelji će pozvati nadležne institucije da ozbiljno shvate probleme djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te da ih odmah počnu rješavati. Ističu kako svako dijete zaslužuje jednake šanse za bezbrižno djetinjstvo, kvalitetno obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, pomoć i podršku svoje zajednice.

Svrha prosvjeda je ukazivanje na sustavno, dugogodišnje i nekvalitetno rješavanje temeljnih problema djece s invaliditetom .

Roditelji ističu sljedeće...

"Znamo svi da se sredstva, kako bi se uredili objekti za rad s djecom, traže putem humanitarnih akcija i traženjem donacija. Projekti, putem kojih se vrši rehabilitacija djece, ne smiju ovisiti o kvaliteti rada Udruge jer država mora imati sredstva za sve ono za što su ovlastili udruge da rade – sve ono što sustav mora raditi rade udruge tj . RODITELJI djece s poteškoćama!

Ako na određenom području nema udruge – nema ni skrbi za djecu što je nedopustivo za državu koja iduće godine postaje članica EU i stalno podastire svima kako je potpisala sve konvencije u kojima se obvezuje na poštivanje ljudskih prava i dostojanstva svakog čovjeka – a iste ostaju mrtvo slovo na papiru jer znamo da svako malo po novinama možemo pročitati da se ista ta prava krše – od nedavanja pravovremenih informacija, do višemjesečnog nerješavanja papirologije, odbijanja potrebnih pomagala itd.

Pozivamo Vas, da idemo zajednički – jer zajedno smo jači!

Pozivamo Vas ovim putem i da se uključite se u izradu dokumenta kojeg će grupa roditelja,  na dan prosvjeda, predati članovima Vlade RH !

Isto tako ako želite organizirati okupljanje u svom gradu , bilo bi nam drago!"

Facebook podijeli