Mali princ


Slika NET televizija snimila je prilog o Mariji Glavičić Počuć, umjetnici i članici Udruge "Mali princ".

{mosimage} Marija Glavičić Počuč rođena je 1964. godine bez obje ruke. Živi u Ivanić Gradu sa suprugom i kćerkom. Članica je Udruge roditelja djece i osoba s invaliditetom "Mali princ" te Međunarodne udruge umjetnika koji slikaju ustima i nogama Lihtenštajn.

U Udruzi "Mali princ" aktivno sudjeluje u aktivnostima igraonice (kao volonterka) i kreativne radionice te u aktivnostima promocije rada Udruge kroz sudjelovanje na različitim događajima u lokalnoj zajednici i šire. Marijin doprinos Udruzi vidljiv je i u obliku donacije vlastitih radova (slika).

Marija je članica i stipendistica Međunarodne udruge umjetnika koji slikaju ustima i nogama Lihtenštajn. Sjedište Međunarodne udruge za Republiku Hrvatsku je Izdavačka kuća umjetnika koji slikaju ustima i nogama Zagreb. Tijekom jedne kalendarske godine Marija za Međunarodnu udrugu naslika 24 slike sa različitim motivima koje zatim šalje u Švicarsku na izbor slika koje Međunarodna udruga objavljuje na čestitkama, salvetama, kalendarima, puzzlama i ukrasnim papirima. Marija također sudjeluje na raznim izložbama umjetnika koji slikaju ustima i nogama diljem Hrvatske putem kojih prezentira i promovira svoj rad.

U slobodno vrijeme Marija se, osim slikanjem, bavi štrikanjem, pečenjem kolača i uzgojem cvijeća.

Mariju pogledajte u emisiji "Hrvatski NAJ" 22. siječnja na NET Tv-u s početkom u 20:45 sati.

Facebook podijeli