Mali princ


SlikaNaša je Udruga 18. listopada ove godine po treći puta sudjelovala na jedinstvenoj kulturno-gastronomskoj manifestaciji Grada Ivanić-Grada, na 5. Bučijadi u Ivanić-Gradu. I ove smo godine više nego zadovoljni organizacijom od strane Grada Ivanić-Grada, a li i vlastitim angažmanom naših mnogobrojnih članova i volonera. Entuzijazma i dobrog provoda nije nam nedostajalo niti ove godine!

Udruga se za Bučijadu vrijedno pripremala još od rujna kroz izradu različitih dječjih radova na temu buče. Djeca su tako u sklopu tjednih igraonica crtala crteže i izrađivala malene buče od glinamola, ukrasne tanjuriće i vaze koje smo prodavali na našem štandu. Djeci su se pridružile i tri naše odrasle članice s invaliditetom, Marija Glavičić-Počuć i Andrea Belić koje su nam izradile prekrasne slike s motivom buče, te Snježana Marjanović koja je izradila heklane stolnjake na istu temu.

Pripreme za Bučijadu uključivale su i prikupljanje ukrasnih tikvica koje smo izložili i prodavali na štandu. Ukrasne tikvice su nam tako donirali naši članovi: Ivan i Matija Lenardić, Davor Štos, Suzana Malnar,Tihana Počuč i Dubravko Pavković.

Udruga je i ove godine na štandu prodavala tople bučnice koje su nam izradile naše vrijedne mame i volonterke: Mirjana Benčić, Vesna Hren, Marica Pavković, Jana Vurić, Linda Vuković, Marina Rupčić, Željka Poplašen, Mira Rakoš, Brankica Diklić, Marica Belić, Snježana Ilišin i Ljubica Čuturić. Ove smo godine svoju gastro ponudu proširili i sa fritulama od buče koje je ispekla mama Olga Bulešić, hrenovkama u lisnatom tijestu koje je ispekla mama Marina Rupčić, te lepinjama koje je je ispekla mama Mirjana Benčić. Zahvaljujemo se i našem vozaču Danetu Benčiću koji je neumorno svakih svakih pola sata na štand Udruge dostavljao friške tople bučnice naših mama i volonterki.

Uz bučnice na štandu smo imali degustaciju i prodaju kupinovog vina i likera od borovnice i meda. Kupinovo vino Udruzi je donirao naš član Ivica Vuković, dok je likere od borovnice i meda prodavao naš novi član Ivan Bulešić.

Ove su nam godine štand obogatili i kreativni radovi dječjeg vrtića iz Novoselca koje su mali vrtićanci izradili uz pomoć svojih odgajateljica i poklonili Udruzi za prodaju. Zahvaljujemo se djelatnicama dječjeg vrtića iz Novoselca i njihovoj djeci što su pomogli našoj Udruzi i nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji!

Udruga je i ove godine dobila donaciju kristalnih unikata obitelji "Podhraški" sa Huma na Sutli, jedine hrvatske privatne staklane.

Prodaja je bila vesela i izuzetno uspješna. Prodavača na štandu nije nam nedostajalo, tako da smo se rasporedili na 3 skupine: prodavačice bučnica, muški dio Udruge je bio zadužen za degustaciju alkoholnih pića, dok su djeca uz pomoć majki prodavala dječje radove i dijelila promo letke Udruge. Posebno bismo se zahvalili organizatoru, Gradu Ivanić-Gradu, koji je vodio računa o pristupu našem štandu od strane naših članova, djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Kiosk na Maznici koji je Udruzi dodijeljen zadovoljio je njihove potrebe, a i omogućio djeci i mladima da se malo ugriju unutar njega.

Sam program Bučijade bio je odlično osmišljen, kao i odaziv izlagača i posjetitelja. Uz goste iz Zagreba i okolice, ovogodišnju Bučijadu svojim je dolaskom uveličala i predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić, obučena tom prigodom u narodnu nošnju. Vesna Pusić između ostalih izlagača posjetila i štand naše Udruge gdje joj je Dubravko Pavković, predsjednik Udruge uručio prigodan poklon. Više o posjetu Vesne Pusić našem štandu možete saznati na njenim stranicama www.predsjednica.com, a izjavu predsjednika naše udruge pogledajte na slijedećem video zapisu.

Zahvajujemo se svim članovima i volonterima udruge koji su svojim nesebičnim radom pomogli u prodaji i promidžbi Udruge: prodavačicama bučnica: Snježani Marjanović, Kristini i Nicol Andrei Bulešić, Ani Kratofil, Željki Poplašen, Meliti Kušar i Danijeli Fijala; prodavačima kupinovog vina i likera u sastavu: Dubravko Pavković, Ivan Bulešić, Čedomir Kušar i Dane Benčić; prodavačima dječjih radova: Danijelu Hanžeku, Tihani Počuč, Mariji Glavičić-Počuč, Anđelki Mihaljević, Stjepanu Mihaljeviću; djeci na djeljenju letaka: Stjepanu Cepetiću, Ivanu i Matiji Lenardiću, te Andrei Nicol Bulešić; kao i ostalima koji su dali doprinos u uređenju štanda i prodaji: Petri Masnjak, Vlatki Poplašen, Brankici Diklić, Martini Šlopar, Jasminki Blagojević, Željkici Kirin, Sonji Lovrenović, obitelji Rotim i ostalima!

Prenosimo Vam djelić ovogodišnje Bučijade zadržan na fotografijama...

{mosimage}{mosimage}{mosimage}

{mosimage}{mosimage}{mosimage}

 

Facebook podijeli