Mali princ


Udruga Mali princ sudjelovala je na dvodnevnoj radionici osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava ESF-a koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a provodi WYG savjetovanje d.o.o. Radionica se održala u ponedjeljak i utorak, 16 i 17. listopada 2017., u vremenu od 09:00 do 17:00 sati, u hotelu Antunović, Zagreb.

 

Kroz radionicu su prikazane teorijska znanja i praktične vještine nužne za uspješnu prijavu projekata za financiranje iz Europskih fondova. Radionice su bile interaktivnog tipa, u malim grupama, te su kroz primjere iz prakse i raspravu prikazane sve situacije i etape s kojima se prijavitelji projekata suočavaju prilikom javljanja na natječaje iz Europskih fondova. Razrađeni su postupci analize dionika, problema i ciljeva, s posebnim naglaskom na pristupu logičke matrice.

Na primjerima tijekom grupnog rada definirane su i planirane aktivnosti/elementi projekta u okviru ESF natječaja, uz planiranje proračuna i troškova projekta. Obrađeni su načini ispunjavanja prijavnih obrazaca u MIS sustavu i stavke Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Na kraju se radilo na elementima dobrog upravljanja projektima financiranim iz ESF-a te su usvojene informacije o pripremi izvješća o projektu.

Radionice su bile od izuzetne važnosti za našu Udrugu „Mali princ“ i za što uspješnije buduće prijave na projektne natječaje. 

 

Facebook podijeli