Mali princ


Slika S obzirom na objavljivanje vijesti o rekonstrukciji raskrižja Žitne ulice i ulice Franje Jurinca u novinama «Otok Ivanić» te na službenim web stranicama Grada Ivanić Grada, udruga «Mali princ» pozdravlja građevinske radove, ali i upućuje kritiku na izvedbu istih.

Javljamo se jer, unatoč dobroj suradnji s Komunalnim centrom Ivanić Grad i Gradom Ivanić Gradom odnosno Komunalnim odjelom, moramo izraziti žaljenje budući da je prilikom rekonstrukcije napravljena greška kod izrade pješačkog prijelaza. Na spomenutom je rizol viši za 4 cm te se navedena prepreka s invalidskim kolicima ne može svladati.

Pozivamo se na Pravilnik o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (NN, 151/05), članak 41. koji se odnosi na uvjete koje mora imati pješački prijelaz. Donosimo i slikovni prikaz pješačkog prijelaza iz članka 41. (slika 36. i slika 37. Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina OSI i smanjene pokretljivosti).

{mosimage} {mosimage}

Dopredsjednik naše Udruge, gosp. Čedomir Kušar, već je na samom početku izvođenja radova apelirao na izvođače da se pridržavaju Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, na što je rečeno da će se Pravilnika pridržavati.

U Udrugu se javila i naša članica Andrea Belić s obitelji, koji vrlo često prolazieŽitnom ulicom. Obitelj Belić napominje kako je prijelaz s novog na stari nogostup neprilagođen, ne samo za osobu u invalidskim kolicima već i za majke s dječjim kolicima te da postoji vrlo velika mogućnost od pada.

O cjelokupnoj situaciji obavijestili smo komunalnog redara, gosp. Tomislava Abramovića te se nadamo reakciji nadležnih kako bi osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti omogućili nesmetano kretanje našim Gradom.

Facebook podijeli