Mali princ


SlikaUdruga "Mali princ" ostvarila je jedan od svojih prioritetnih ciljeva, a to je pružanje mogućnosti osobama s invaliditetom s našeg lokalnog područja da se zaposle. Hrvatski zavod za zapošljavanje mjerama kojima se financira zapošljavanje nezaposlenih osoba u javnom radu odobrio je Udruzi "Mali princ" zapošljavanje jedne osobe s invaliditetom na radno mjesto pomoćnog administratora.

Prednost pri ostvarivanju ove državne potpore imale su organizacije i institucije koje su spremne u 2010. godini zaposliti dugotrajno nezaposlene osobe među kojima su i osobe s invaliditetom i to u području obavljanja javnih radova. Udruga "Mali princ" se bavi javnim radovima putem svojeg projekta "Senzibilizacije zajednice za problematiku djece s teškoćama u razvou i osoba s invaliditetom", u sklopu kojeg postoji čitav niz poslova koje mogu obavljati osobe s invalitetetom.

Izuzetno smo ponosni i zadovoljstvo nam je zaposliti prvu osobu s invaliditetom u svojoj Udruzi, izjavio je predsjednik Udruge Dubravko Pavković. Posebno nas veseli što je to naš višegodišnji volonter i član Udruge Daniel Hanžek koji je spreman svoje poslove obavljati savjesno i marljivo. Drago nam je što smo ovoj mladoj osobi pomogli da dođe do svojeg prvog zaposlenja nakon 7 godina nezaposlenosti.

Daniel Hanžek započeo je s radom 17. svibnja, te će obavljati poslove pomoćnog administratora u Udruzi, a troškove njegove plaće u potpunosti će snositi Hrvatski zavod za zapošljavanje na čemu im se iskreno zahvajujemo (posebno područnom uredu iz Ivanić-Grada koji se maksimalno založio da se ova ideja i realizira).

Podršku projektu i zapošljavanju osobe s invaliditetom Udruzi je dao je Grad Ivanić-Grad koji je i na ovaj način pokazao da je spreman podržati ove hvale vrijedne projekte.

Facebook podijeli