Mali princ


konjiUdruga „Mali princ“ izradila je jahalište te kupila konja arapske pasmine za potrebe terapijskog jahanja

 

S velikim ponosom objavljujemo kako je Udruga „Mali princ“ vlastitim sredstvima od 25.000 kn kupila konja arapske pasmine s rodovnikom za potrebe terapijskog jahanja, petogodišnjeg Masira.

Isto tako, u suradnji s Obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvom u vlasništvu člana Udruge Ljudevita Rupčića iz Johovca (Općina Križ) izgrađeno je jahalište sa drenažom, pristupna rampa, štala, kupljena je specijalna oprema, a u tijeku je i postavljanje reflektora za noćno jahanje.

Hipoterapija i terapijsko jahanje odvijat će se pod stručnim vodstvom tajnika Hrvatskog saveza udruga za terapijsko jahanje, višeg fizioterapeuta Dejana Gogića.

Osim toga, zaposlen je i konjušar, osigurana je veterinarska skrb za konja te hrana. U planu je adaptacija društvene prostorije i plaćanje osiguranja od nezgode za sve sudionike u programu.

{mosimage}{mosimage}{mosimage}

Da bi krenuli s terapijskim jahanjem, a kao članovi Saveza, obvezni smo bili provesti licenciranje našeg programa. Tako je 07.09.2009. na licenciranje naših uvjeta i programa izašla komisija Saveza u sastavu vft. Dejan Gogić, tajnik saveza, te Jelena Krmpotić, predsjednica Udruge za terapijsko jahanje „Krila“ iz Zagreba.

Ponosni smo što smo udovoljili svim uvjetima, budući da još samo dvije udruge sa zagrebačkog područja imaju potrebnu licencu (Udruga „Krila“ iz Zagreba i Centar za rehabilitaciju Stančić iz Dugog Sela ).

Veselu ekipu na jahalištu još čine stara kobila Belona (američki kasač), poni Boris te zlatni retriver Lord.

Želja nam je omogućiti djeci s teškoćama u razvoju kvalitetan oblik terapije uz druženje u prirodi, a našu lokalnu zajednicu promovirati kroz ovaj oblik zdravstveno rekreativnog turizma koji se zajednički provodi u suradnji s obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvom Rupčić iz Johovca.

Bez lažne skromnosti, možemo ustvrditi da je ovo za malu Udrugu poput naše iznimno postignuće. Nadamo se da će ono biti prepoznato u lokalnoj zajednici kroz prijeko potrebne donacije za našeg konja koje možete uplatiti na račun br. 2340009-1110267827.

 

Facebook podijeli