Mali princ


Fizikalna terapija Udruga "Mali princ" nudi besplatnu fizikalnu i radnu terapiju za svoje članove - djecu s teškoćama u razvoju s našeg lokalnog područja. Aktivnost je u potpunosti financirana od naših donatora - Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Zagrebačkog Holdinga, jedinica regionalne i lokalne samouprave i brojnih drugih donatora...

Aktivnost fizikalne i radne terapije za 14-ero djece s teškoćama u razvoju provode 2 radna terapeuta i 1 fizioterapeut po unaprijed utvrđenom rasporedu. S obzirom na individualne potrebe djece i broj terapeuta, svaki korisnik može godišnje ostvariti 1-2 termina fizikalne i /ili radne terapije terapije u kući korisnika, a što iznosi 8-16 terapija po korisniku.

{mosimage}U našoj lokalnoj sredini besplatna fizikalna i radna terapija za djecu s teškoćama u razvoju je novost, i jedina takve vrste, na što smo izuzetno ponosni. Kako si mnogi roditelji ne mogu priuštiti plaćanje ovakvih, za njihovu djecu prijeko potrebnih terapija, Udruga ""Mali princ" je u sklopu svojeg programa namijenjenog osnaživanju i zaštiti djece s teškoćama u razvoju "Prijatelji u igri i učenju" osigurala sredstva kojima je fizikalnu i radnu terapiju učinila dostupnom djeci s teškoćama u razvoju, posebice onoj djeci kojima je terapija nužno potrebna,a ne mogu je ostvariti preko HZZO-a.

Udruga je aktivnost započela u proljeće 2008. godine, te je od tada konitinuirano provodi. U 2008. godini 12 korisnika ostvarilo je 29 sati radne terapije i 15 sati fizikalne terapije. U 2009. godini terapije se provode učestalije, tako da je u prvih 6 mjeseci 11 korisnika ostvarilo 52 sata radne terapije i 52 sata fizikalne terapije.

Raspored fizikalnih i radnih terapija je popunjen do kraja 2009. godine, a za daljnje predbilježbe, članovi Udruge mogu upitati u Udruzi.

Facebook podijeli