Mali princ


Thearto Projekt Naše sugrađane želimo upoznati sa zanimljivim događanjima u koje je uključena naša Udruga Mali Princ, a za koje možemo ustvrditi da imaju i međunarodni karakter, jer se provode na relaciji Zagreb-Sisak-Ivanić-Grad-Sarajevo. Naime, radi se o "Thearto projektu - Kazalište u kući", prvom sustavnom projektu edukacije djece kroz umjetnost u RH.

Projekt su osmislili priznati glumci-umjetnici Zijah Sokolović i Dražen Šivak, a u njegovu su realizaciju uključeni poznati i priznati umjetnici (primjerice, glumice Marija Škaričić, Csilla Barath-Bastajić i niz drugih), državne institucije i ugledne tvrtke.

Cilj je ovog projekta, uz pomoć glumaca i glumačke umjetnosti, kroz kazalište kod djece i mladih, razvijati komunikaciju, sigurnost i maštu. Glumci-umjetnici od jedne riječi (rođenje, jabuka, matematika i sl.) prave kazališne predstave bez kostima, šminke, rekvizita, u trajanju od 40 min. Mogu se igrati u školama, razredima, ulicama i domovima.

Naši suradnici, glumci iz Udruge umjetnika "Grupa i glumci" - GIG iz Zagreba predstave za našu djecu izvode u njihovim domovima. Individualnog su karaktera, namijenjene djetetu iz Udruge i njegovom krugu prijatelja, kako bi u okrilju svog doma imao priliku susresti se s pravim i poznatim glumcimate na neposredan i opipljiv način sudjelovati u predstavi.

Do sada je održano osam predstava, a tijekom ovog mjeseca ponovno će, na naše veliko zadovoljstvo, gostovati u domovima naše djece na čemu im se najsrdačnije zahvaljujemo.

Facebook podijeli