Mali princ


Nakon uspješne provedbe druge godine Trogodišnjeg programa „Rastimo s Malim princem“, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Udruzi Mali Princ je dodijelilo novih 155.000 kuna za treću, ujedno i posljednju godinu provedbe programa. Trajanje treće godine provedbe je započelo 1. lipnja 2022. godine, a završava 31. svibnja 2023. godine.

Opći cilj programa kojeg je prepoznalo i MROSP je povećati socijalnu uključenost osoba s invaliditetom kroz razvoj kvalitetnih, svima jednako dostupnih, inovativnih usluga za OSI u lokalnoj zajednici.

Udruga Mali princ je na ovom programu sklopila i važne partnerske suradnje te dobila podršku važnih dionika lokalne zajednice. Partneri na ovom programu su Grad Ivanić-Grad, Centar za socijalnu skrb i Srednja škola Ivan Švear iz Ivanić-Grada. S ciljem što boljeg provođenja aktivnosti sklopljene su i važne suradnje, a od naših suradnika na programu s ponosom ističemo i Karate klub Mladost Ivanić-Grad, Specijalnu bolnicu Naftalan, lokalne i ostale medije koji nam pomažu proširiti našu poruku te ostale organizacije iz lokalne zajednice.

Ove godine smo ponovno unaprijedili naš program, tako da su ključne aktivnosti sljedeće:

  1. Terapeutske aktivnosti – provođenje aktivnosti radne i govorne terapije u našem kabinetu

  2. Klub kreativci-perspektivci – aktivnosti „Veliki brat i sestra“, „Zajedno za zajednicu“ te Radionice za socijalno aktiviranje i uključivanje  korisnika

  3. Mobilni tim - Pružanje podrške i socijalnih usluga na terenu u kućama korisnika za osobe s najtežom vrstom invaliditeta, a usluge će pružati radni terapeut, psiholog, njegovatelj i socijalni pedagog

  4. Novo zapošljavanje osobe s invaliditetom, izvoditelja edukativnih radionica u klubu i voditelja mobilnog tima

  5. Završni skup - predstavljanje rezultata i aktivnosti provedbe Programa tijekom trogodišnjeg razdoblja 2020.-2023.

Rad s korisnicima na ovom programu teritorijalno obuhvaća područje Grada Ivanić-Grada, Općine Kloštar Ivanić te Općine Križ.

Facebook podijeli