Mali princ


U drugoj godini Trogodišnjeg programa "Rastimo s Malim princem" nastavljamo s aktivnošću „Slobodno vrijeme uz organiziranu podršku“. Aktivnost je dio Programa financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U ovom tjednu smo naučili kako napraviti prirodna sredstva za čišćenje, uživali smo na pikniku, upoznali Laninog hrčka  i pleli narukvice prijateljstva.

Tjedan smo započeli kemijanjem prirodnih sredstava za čišćenje pa smo prionuli čišćenju prostorija u kojima boravimo za vrijeme druženja. Osnovni sastojci za sredstva za čišćenje bili su soda bikarbona i ocat. Promatrali smo reakciju kada su se ta dva sastojka pomiješala. Kad se reakcija smirila, navukli smo gumene rukavice, uzeli spužvice, namočili ih u sredstvo i očistili pločice i vrata u prostorijama Udruge. Bilo je zabavno i svi smo se uključili u akciju čišćenja uz pjesmu. Poslije čišćenja smo se, zasluženo, počastili grickalicama i sokom. Članovi su zaključili da ne moraju sva sredstva za čišćenje kupiti i da neka mogu napraviti sami.

 Drugi dan smo se posvetili skidanju mrlja s tkanine isto tako koristeći sredstvo koje smo sami napravili. Pomiješali smo mineralnu vodu, ocat i deterdžent za suđe. To smo sve pomiješali u boci za špricanje. Našpricali smo mrlje na stolcima i četkom ih trljali, a na kraju smo ručnikom obrisali nečistoću koja je izašla.  Članovima je aktivnost bila izuzetno zabavna jer su sami uvidjeli da sredstvo djeluje i da to mogu primjeniti kod kuće. Nakon stolaca na red su došli i prozori. Oprali smo prozore sa istim sredstvom samo smo ga razrijedili vodom. Čuđenju članova nije bilo kraja, a bili su ponosni kada su vidjeli koliko su posla napravili u ova dva dana. Poslije akcije čišćenja odigrali smo i graničara u dvorištu i time završili današnje druženje.

Srijedu smo se odlučili družiti na pikniku i malo odmoriti uz razgovor i zalogajčiće koje smo sami pripremili ili kupili. Neki su zaigrali i nogomet, a druženje je svima uljepšalo kraj dana. Naučili smo i danas koliko je bitno zajedništvo, društvo, smijeh i zabava.

Zadnji dan druženja u goste nam je došao Lanin kućni ljubimac, hrčak Roki. Naša članica Lana obožava životinje i kod kuće još ima psa i ribice. Pričala nam je o svom  hrčku i o tome što jede, kada spava te što voli i što ne voli. Mi smo ga hranili radičem i njegovim keksićima i svi smo imali priliku pomaziti ga. Hrčak se malo uplašio novog društva pa je uskoro zbrisao u svoju kućicu. Poslije toga smo pleli narukvice prijateljstva i uživali čavrljajući o raznim temama. Za kraj druženja smo osmislisli i snimili poruku podrške našem članu Leonu i zaželili mu brz oporavak i povratak kući. Danas nam uzbuđenja i kreativnosti nije nedostajalo!

Volimo se družiti, širiti svoje vidike, raditi i naučiti uvijek nešto novo!

 

 

Facebook podijeli