Mali princ


U ponedjeljak, 26. veljače održana je četvrta informatička radionica u sklopu programa „Rastimo s Malim princem“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na radionici je sudjelovalo dvoje članova.

Informatičke radionice provode se s ciljem stjecanja vještina korisnih za uključivanje u tržište rada i povećanje konkurentnosti i samostalnosti primjenom asistivne tehnologije za potpomognutu komunikaciju.

Što je PowerPoint, čemu on služi i kako se koristi naučili su polaznici ove radionice kroz zadatak izrade prezentacije o sebi.

Naučili su osnove rada s PowerPointom: dodavanje i izgled slajdova, biranje dizajna pozadine, umetanje fotografija s računala, kopiranje fotografija s Interneta, smještaj teksta i fotografije na slajdu. Znanje s prijašnjih radionica članovi su primijenili kod uređivanja teksta.

Izrada prezentacije bila im je zanimljiva jer su pisali o svojim hobijima, interesima i zanimanjima te su sve popratili fotografijama. Na ovaj način članovi su naučili kako se predstaviti te naučeno mogu primijeniti na razgovoru za posao.

Materijale za izradu prezentacije članovi su pretraživali na Internetu i naučili kako fotografiju koja im treba za prezentaciju kopirati i zalijepiti na slajd. Nakon obavljenog zadatka spojili smo projektor s računalom i svatko je izlagao svoju prezentaciju i predstavio sebe.

Nakon radionice naš smo ured pretvorili u kino dvoranu i uz grickalice i sok uživali u animiranom filmu i zabavljali se usprkos hladnoći i snježnoj mećavi.

 

 

Željana Tupek

Facebook podijeli