Mali princ


Već treću godinu za redom, Udruga „Mali princ“ trči za one koji ne mogu i sudjeluje na svjetskoj humanitarnoj utrci „Wings for life“ u Zadru te tako predstavlja svoju lokalnu zajednicu na međunarodnoj i svjetskoj razini. Ove godine u našem timu je sudjelovalo 20 članova, zaposlenika, volontera koji su zajedno ostvarili sjajan rezultat od ukupno 145,55 km čime smo osvojili 556 mjesto od ukupno 2.347 timova u cijelom svijetu, te smo time ujedno donirali iznos od 365,52 EURA od kotizacija, a sav prihod namijenjen je pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine. Ove godine trčali smo s posebnom posvetom – „Za Silviju: Djevojku s pogledom zalazećeg sunca“, a nastup na ovoj manifestaciji podržala je i Zagrebačka županija kroz projekt „Mali princ“ trči za one koji ne mogu, preko Stručne službe Župana u iznosu od 15.000 kn.

Utrka je posebna po tome što sudionici u cijelom svijetu trče istovremeno, za isti cilj, a to je prikupiti sredstva za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine, za osobe s invaliditetom koje ne mogu hodati.

„Čak 100% vrijednosti iznosa svih startnina i donacija koje se prikupljaju kroz humanitarnu kampanju odlaze izravno u životno važne istraživačke projekte leđne moždine i kliničke studije na renomiranim sveučilištima i institutima diljem svijeta. Wings for Life neprofitna je zaklada koja pokreće projekt, a Red Bull pokriva sve administrativne troškove zaklade, kao i troškove organizacije Wings for Life World Run utrke.“ (preuzeto sa stranice www.wingsforlifeworldrun.com).

Udruga „Mali princ“ iz Ivanić-Grada pruža podršku osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, te nam je zato utrka Wings for life posebno emotivna i značajna. Već tri godine za redom sudjelujemo i podupiremo ciljeve utrke.
Ove godine „Mali princ“ posvećuje sudjelovanje na utrci u znak sjećanja na našu članicu Silviju – „Djevojku s pogledom zalazećeg sunca“. Silvija je imala dijagnozu Rett sindrom, neurorazvojni poremećaj koji se progresivno razvija, a karakteriziraju ga brojni simptomi, kao što su intelektualne teškoće, autistično ponašanje, epilepsija, gubitak motoričkih vještina i govora, poremećaji disanja.

Iako zbog težine svog invaliditeta nikada nije mogla biti s nama, uvijek je bila s nama u srcu i mislima. Njezini roditelji bili su motivacija i ljubav za sve ljude oko sebe.
Kao zahvalu za sve godine u kojima nam je bila motivacija, snaga, i što nas je držala sve zajedno, kao dobri anđeo čuvar te kao znak poštovanja i podrške, sudjelovanje Udruge „Mali princ“ na ovogodišnjoj utrci "Wings for life" biti će posvećeno Silviji, koja nas je prerano napustila prošle godine i vjerujemo da nas sada čuva među anđelima.
Također, na ovaj način želimo podići svijest o Rett sindromu i djeci i obiteljima koje se bore s najtežim stupnjevima invaliditeta, koji su zbog toga izolirani i „nevidljivi“, a nama su od neprocjenjivog značaja.

 

Facebook podijeli