Mali princ


U sklopu redovne godišnje Skupštine Udruge, članovi su imali priliku izraziti svoje prijedloge i potrebe u vezi aktivnosti koje smatraju važnima za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, a čija problematika bi se mogla obuhvatiti ili financirati kroz projektne natječaje. Bilo nam je važno čuti mišljenje naših članova, kako bismo na temelju toga stekli što realniju i objektivniju procjenu stvarnih potreba i problema.

Prijedloge smo proučili i grupirali u nekoliko cjelina. Najviše članova navelo je potrebu za prostorom za rad Udruge te za provođenje raznih aktivnosti, druženja, sportskih aktivnosti, učenja i sl. Veliki značaj za članove predstavljaju i aktivnosti koje se odnose na zajednička putovanja i izlete, čime bi stekli nova iskustva i proveli zajedničko kvalitetno vrijeme sa obitelji, te napunili baterije i skupili snagu za nove izazove, a ujedno i osnažili međusobna prijateljstva i razmjenu iskustva za lakše nošenje sa svakodnevnim problemima. Pokazala se i potreba za svakodnevnim organiziranim aktivnostima za osobe s invaliditetom, uključujući i stanovanje.

Osim toga, roditelji i članovi stavili su naglasak na potrebu prijevoza zbog lakše dostupnosti i pristupačnosti aktivnostima, te na edukacije, koje su značajne za sve segmente u radu s osobama s invaliditetom (za roditelje, odgajatelje u vrtićima, za javnost, za osobe s invaliditetom itd.).

Također, spomenuta je i potreba za zapošljavanjem osoba s invaliditetom, ali i dodatnih stručnjaka.

Hvala svima koji su sudjelovali i pomogli svojim prijedlozima da nastavimo sa kvalitetnim i važnim aktivnostima za naše članove i njihove obitelji, te što smo imali priliku iz prve ruke saznati na koji način možemo nastaviti doprinositi poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Svi članovi koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati na Skupštini, mogu nam naknadno dostaviti svoje prijedloge ili nam se javiti za razgovor u Udruzi! Svi ste dobrodošli!

Facebook podijeli