Mali princ


Predsjedništvo i Nadzorni odbor Udruge Mali princ je u petak, 24.veljače 2017. godine, u prostorijama Društvenog doma Šarampov donji održalo svečanu sjednicu i na taj način obilježilo prvi veći jubilej Udruge Mali princ - 10 godina uspješnog rada!

Udrugu Mali princ osnovali su 24.02.2007. godine Dubravko Pavković i Čedomir Kušar, roditelji djece sa invaliditetom, koji su oko sebe okupili skupinu roditelja djece sa teškoćama na lokalnom području - Ivanu Vurić, Ivančicu Mikša, Danea Benčića, Branka Hrena i Ljudevita Rupčića.
Prilikom osnivanja 2007.godine Udruga je brojila 43 primarna člana, dok je članstvo tijekom deset godina naraslo na 111 primarnih članova.
Svi oni koji su u desetogodišnjem razdoblju pratili aktivnosti Udruge znaju koliko su rada, vremena i entuzijazma članovi Predsjedništva, Nadzornog odbora, zaposlenici, roditelji članovi i volonteri ugradili u poboljšanje života ciljane populacije, koliko je truda uloženo u senzibiliziranje javnosti za osobe sa invaliditetom, te stvaranje jednakih mogućnosti u lokalnoj zajednici za osobe sa invaliditetom.
Osnivač Udruge Mali princ Dubravko Pavković bio je ujedno i prvi izabrani predsjednik koji je udrugu vodio 8 godina - od osnutka do 2015.godine. Nakon njega kraće vrijeme Udrugu vodi Melita Kušar, a od 2016.godine Udrugu Mali princ vodi aktualna predsjednica.


Udruga Mali princ ima tri zaposlene osobe i pruža radno terapijske, logopedske i fizio terapijske aktivnosti svojim članovima. Također, poseban je naglasak stavljen na socijalizaciju članova putem igraonice koja se održava srijedom u prostorijama Društvenog doma Šarampov donji.
O svemu tome je, s naglaskom na desetogodišnje aktivnosti,izvjestila predsjednica Udruge Gordana Kožić Tomašević, dok je voditeljica stručne službe Srđana Šimac prikazom fotografija podsjetila sve nazočne na aktivnosti Udruge u proteklih deset godina.
Uz mnoštvo delicija koje su se povodom jubileja Udruge Mali princ našle na stolu, bila je - kako i priliči - prava rođendanska torta, pa stoga i ne čudi da je druženje nastavljeno u dobroj atmosferi.

Facebook podijeli