Mali princ


Ove godine naša je Udruga prvi puta sudjelovala u Ljetnoj školi u Ivanić-Gradu. Volonteri i zaposlenici Udruge pripremili su radionicu "Škrinja zaboravljenih igara" koja se održavala 29.06. i 30.06. u trajanju po dva sata. U radionici su, uz članove Udruge, sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda.

Inspiraciju za radionicu pronašli smo u projektu OŠ Legrad čiji su učenici „sakupljali“ stare i zabavne dječje igre i objedinili ih u brošuru istoimenog naziva kao i naša radionica, sa željom da se prikupljene igre koriste u školama, vrtićima, udrugama, odakle će se proširiti na domove i zauvijek ostati u dječjim srcima.

Radionica je imala dva cilja:

* oživjeti sjećanje na zaboravljene dječje igre

* socijalizacija mladih s invaliditetom kroz zajedničku igru i druženje

Prvi dan radionicu smo započeli kratkom igrom upoznavanja. Voditeljica je sudionicima poslala rolu toaletnog papira uz kratku napomenu da otrgnu onoliko listića koliko žele. Zatim su svi sudionici morali reći svoje ime i onoliko stvari o sebi koliko su listića otrgnuli. Druženje smo nastavili u kreativnom tonu - izrađivali smo oznake za vrata s porukama poput "Ne smetaj", "Čitam" i sl. Zatim smo se dobro zabavili uz igru "Vjetar puše". Na kraju radionice smo, uz pomoć klupka vuna kojeg smo međusobno dobacivali, izrazili svoje mišljenje o današnjoj radionici.

Drugi dan započeli smo još jednom igrom upoznavanja. Svi sudionici rekli su svoje ime i jednu riječ koja ih opisuje, a da počinje s prvim slovom njihovog imena. Zatim smo se natjecali u prolaženju poligona kojeg smo izradili od svima nama dostupnih "materijala" - dva stolca, metle, kanti, ljestava i deke. Ponovno smo se bacili u kreativne vode - izrađivali smo oznake za knjige i šivali cvijetove od šarenog platna, što je izazvalo pravo oduševljenje.

Bilo nam je jako zabavno i poučno sudjelovati u Ljetnoj igraonici znanja. Sve radove koje su djeca izradila ponijela su svojim domovima. Članovi Udruge su učenicima podijelili letke koji sadrže informacije o radu i aktivnostima Udruge te kemijske olovke, za uspomenu na zajedničko druženje.

Facebook podijeli