Mali princ


U suradnji sa Srednjom školom „Ivan Švear“ iz Ivanić-Grada udruga „Mali princ“ provodi praktičnu nastavu s članicom Udruge koja se školuje za pomoćnog administratora. Budući da naša Udruga ima zaposlenog pomoćnog administratora Marijana može puno naučiti o tome što joj donosi buduće zanimanje. Osim o poslu pomoćnog administratora Marijana na praktičnoj nastavi uči i kako se radi u udruzi – što je udruga, pravno uređenje rada udruga, razlika između udruge i poduzeća, kako se radi inventura, što za udrugu znače volonteri i sl.

Marijani je ipak najdraži onaj administrativni dio gdje prvo uči teoriju, a zatim naučeno praktično primjenjuje. Tako je naučila kako ispuniti uplatnice i isplatnice, kako napisati i poslati službeni dopis, kako se ispunjava revers blok, kako voditi blagajnički dnevnik.

Marijana na praktičnu nastavu u „Mali princ“ dolazi tri puta tjedno. S njom rade voditeljica praktične nastave i pomoćni administrator. Pročitajte što o svojoj praktičnoj nastavi u udruzi „Mali princ“ kaže sama Marijana.

„Idem u 3L srednje škole. Idem na praksu u „Mali princ“, tu mi je lijepo. Na praksi budem s Andreom i Danielom. Ja imam poteškoće neke, sad ću 18 godina. Na praksi mi je lijepo, želim biti dobra cura sad. U školu volim ići, a i na praksu. Na praksi sam naučila o volontiranju, o pomoćnom administratoru, o tome kako udruga piše članke za Otok Ivanić. Na praksi pišem malo manje nego u školi. Volim ići u školu, ne volim kad moram izostati s nastave, jedan dan nije puno, ali ja to ne volim. „

Marijana će na praktičnu nastavu u udrugu „Mali princ“ dolaziti do kraja školske godine 2014./2015. te je pred njom još mnogo zanimljivih sati teoretskog i praktičnog rada.

Facebook podijeli