Mali princ


parkirališteI dalje aktivno radimo na uklanjanju arhitektonskih barijera i pravilnom označavanju parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom na lokalnom području. Uz puno truda, terenskog rada i neizbježne papirologije naši napori postaju vidljivi. Rezultati su tu! Parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom kod Doma zdravlja u Ivanić - Gradu  ponovno su iscrtana.

Da podsjetimo kako je krenula ova priča…

Pozivajući se na Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom te na Pravilnik o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (NN 151/2005) u travnju 2013. obratili smo se Domu zdravlja Zagrebačke županije, Ispostavi Ivanić – Grad s molbom za pravilnim označavanjem parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom na parkiralištu Doma zdravlja u Ivanić – Gradu. Pri rješavanju navedene problematike obratili smo se i Domu zdravlja Zagrebačke županije u Zagrebu (odgovor, nažalost, nikada nismo dobili) te Pravobraniteljici za osobe s invaliditetom koja nam je pružila punu podršku.

Početkom 2014. godine izlaskom na teren članovi Udruge primijetili su da su parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom na parkiralištu  Doma zdravlja označena horizontalnom signalizacijom, kako smo i zatražili u zamolbi.  No, dolaskom lošijeg vremena odnosno kiše i snijega boja s parkirališnih mjesta većinom se oljuštila te smo se ponovno našli na samom početku.

Voditelj Ispostave Doma zdravlja Ivanić – Grad obavještava nas kako je svjestan novonastale situacije. Unatoč najboljoj volji potrebno je pričekati stabilnije vremenske uvjete kako bi se ponovno iscrtalo čitavo parkiralište, pa tako i parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom.

Obećano je i učinjeno! Dolaskom toplijeg vremena iscrtano je čitavo veliko parkiralište, a parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom označena su horizontalnom signalizacijom.

Zahvaljujemo gospodinu Tomislavu Milevčiću, voditelju Ispostave Doma zdravlja Ivanić – Grad na uvažavanju naših zahtjeva te se nadamo daljnjoj uspješnoj suradnji.

Facebook podijeli