Mali princ


Slika Sisačka osnovna škola 22.lipnja u suradnji sa Školskom knjigom d.d. u petak, 06.05.2011., organizirala je predstavljanje knjige "Poremećaji autističnog spektra - značajke i edukacijsko-rehabilitacijska podrška". Stručna suradnica udruge "Mali princ", Petra Masnjak, sudjelovala je na predstavljanju knjige.

Predstavljanje knjige održano je u prostoru škole, a o knjizi su govorile recenzentica prof.dr.sc. Rea Fulgosi Masnjak, autorice dr.sc. Zorana Bujas Petković i prof.dr.sc. Jasmina Frey Škrinjar, mr. Branka Divčić, prof. psiholog te urednica mr.sc. Gordana Krznarić- Vohalski.

Smatra se da su poremećaji iz autističnog spektra, kako se danas nazivaju, ili kratko autizam, najčešći razvojni poremećaji koji se pojavljuju u prvim godinama života i traju cijeli život. Zabrinjavajući su podaci koji govore o stopi pojavnosti autizma od 1 na 150 novorođene djece, te podatak da se svakih 21 minutu u svijetu rodi dijete kojemu će biti dijagnosticiran neki od poremećaja iz autističnog spektra.

Knjiga se sastoji od dva djela od kojih se prvi bavi opisom dijagnostičkih obilježja poremećaja, njegovom klasifikacijom, supklasifikacijom, etiologijom i medikamentnom terapijom, dok se drugi dio bavi edukacijsko-rehabilitacijskom podrškom.

Namijenjena je studentima edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, medicine, psihologije te stručnjacima srodnih profesija. Kao prvo cjelovito stručno štivo na hrvatskome jeziku bit će zasigurno korisna i roditeljima djece s poremećajima iz autističnog spektra, kako onima koji se tek suočavaju s autizmom, tako i onima koji svojim znanjem iz tog područja često zadivljuju i stručnjake.

 

 

Facebook podijeli