Mali princ


Slika U organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, a u suradnji s tijelima državne uprave – davateljima financijskih potpora – 31. ožujka i 1. travnja 2011. u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Donje Svetice 38, održani su Info dani o natječajima za potpore projektima i programima organizacija civilnog društva iz sredstava državnog proračuna i dijela prihoda od igara na sreću, kao i naknada za zaštitu okoliša za 2011. godinu.

Cilj ovih Info dana bio je da se zainteresiranim udrugama predstave natječaji koje će ministarstva, vladini uredi, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva te Fond za zaštitu okoliša i energentsku učinkovitost raspisivati u 2011. godini za financiranje programa i projekata udruga i to prema područjima (temama) financiranja.

Ovakvo događanje Ured za udruge organizirao je drugu godinu zaredom, a svoje natječaje predstavili su svi davatelji financijskih potpora na nacionalnoj razini (Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske, Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo pravosuđa, Savjet za nacionalne manjine, Ured za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Ministarstvo kulture, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo turizma te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture).

Voditeljica stručne službe udruge "Mali princ" sudjelovala je na predstavljanju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, MInistarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Ispred Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Dunja Skoko-Poljak, dr.med. iz Uprave za medicinske poslove i dr.sc. Mirjana Znaor iz Uprave za socijalnu skrb pojasnile su kako planiraju objaviti javni poziv za projekte udruga u travnju 2011. Vrste potp0ra Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Uprave za socijalnu skrb su sljedeće: projekti do 12 mjeseci, programi do 3 godine i jednokratne potpore (do kraja tekuće godine). Prezentaciju MZSS možete pogledati ovdje.

Željka Grbac predstavila je Natječaj Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti namijenjen osobama s invaliditetom koji je u tijeku i otvoren je do 11. travnja 2011. Prezentaciju možete pogledati ovdje.

Cvjetana Plavša-Matić upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva pojasnila je da će Kalendar objave natječaja biti objavljen u svibnju 2011. i predstavljen u regijama, a natječaji su obično u drugoj polovini kolovoza (2011.) za projekte koji će se financirati u sljedećoj godini (2012.). Planirani iznos za potpore je 28,5 mil. kuna, iz dijela prihoda od igara na sreću. Prezentaciju možete pogledati ovdje.

Nužnost i opravdanost organiziranja Info dana i ove godine pokazao je iznimno velik interes organizacija civilnoga društva koje su na Info danima sudjelovale.

 

Facebook podijeli