Mali princ


SlikaKrajem kolovoza završila je informatička radionica koju je Udruga organizirala za svoje članove, djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. U sklopu informatičke radionice polaznici su prošli sljedeća nastavna područja: Osnove računala, Windows 7, Microsoft Word i Paint. Program informatičkih radionica bio je prilagođen individualnim potrebama polaznika, te je pratio njihove potrebe i mogućnosti.

Udruga je putem donacije Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa opremila informatičku radionicu sa 3 nova laptopa, te specijaliziranom informatičkom opremom prilagođenom djeci s motoričkim oštećenjima (specijalno prilagođeni joystik i tipkovnica s maskom) posebno za tu potrebu naručeni iz Inclusive Tehnology iz Velike Britanije.

Maja Korolija, voditeljica informatičke radionice, zadovoljna je postignutim rezultatima do sada, te se nastavak zajedničke suradnje očekuje već od listopada ove godine kada započinje i novi set informatičkih radionica. U rujnu će biti kraća pauza kako bi se djeca prilagodila svojim školskim obezama, te napunila baterije za daljnji nastavak učenja i druženja.

Facebook podijeli