Mali princ


drustveni domUdruga "Mali princ" nastavlja s dobrom suradnjom s Gradom Ivanić-Gradom na uklanjanju arhitektonskih barijera. 10. lipnja održan je još jedan od neformalnih sastanaka između predstavnika udruge, Čedomira Kušara i predstavnika Grada Ivanić-Grada, komunalnog redara Tomislava Abramovića i Komunalnog Centra Ivanić-Grada d.o.o. Hrvoja Kožara.

Predstavnici su raspravljali o problematici arhitektonskih barijera i označavanju parkirališnih mjesta namijenjenih osobama s invaliditetom u Gradu Ivanić-Gradu.Dogovoreno je da će izvođači radova prilikom ocrtavanja parkirališnih mjesta namijenjenih za osobe s invaliditetom voditi računa o pravilnoj horizontalnoj signalizaciji koja treba biti u skladu s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Raspravljalo se i o vertikalnoj signalizaciji (prometnim znakovima za parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom, te dodatnim tablama), te je dogovoreno da će se ponovno postaviti dodatne table «Ako ste uzeli moje parkirališno mjesto hoćete li i moj invaliditet» na mjestima gdje su prijašnje uništene, kao i na ostalim parkirališnim mjestima za osobe s invaliditetom gdje se one do sad još nisu postavile.

Udruga «Mali princ» je predstavnicima Grada Ivanić-Grada i Komunalnog Centra Ivanić-Grada d.o.o uputila apel za iscrtavanjem pješačkog prijelaza kod Društvenog doma Šarapmpov Donji gdje je i sjedište Udruge čime se pridružuje inicijativi Mjesnog odbora Šarampov Donji da se obilježavanjem pješačkog prijelaza stvore minimalni sigurnosni uvjeti prelaska pješaka na ovom opasnom i nepreglednom zavoju. Udruga «Mali princ» ponovno je aktualizirala problem raskršća Ulice S.Majdeka i Obilaznice koje je još uvijek opasno za prelazak pješacima, posebice đacima i osobama s invaliditetom, jer nije postavljen semafor ili uređen kružni tok koji bi usporio inače brz promet na toj prometnici.

{mosimage}Čedomir Kušar pohvalio je dosadašnje napore Grada Ivanić-Grada u rješavanju problematike arhitektonskih barijera, te se posebice osvrnuo na pozitivan pomak na sportskoj dvorani Srednje škole Ivana Šveara koja je izgradila pristupnu rampu na ulazu u dvoranu, te time omogućila nesmetan ulazak djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom u prostor sportske dvorane. Rampa je uređena ovo proljeće, a Čedomir Kušar se na licu mjesta uvjerio kako su senzibilitet i dobra volja školskog osoblja pokretači za pozitivne promjene i lakši život osoba s invaliditetom u gradu. Ovim se putem posebno zahvaljujemo ravnateljici Srednje škole Ivana Šveara Kseniji Pavlović i domarima škole što su izgradnjom pristupne rampe u sportsku dvoranu doprinijeli uklanjanju arhitektonskih barijera u Ivanić-Gradu.

Udruga «Mali princ» se nada daljnjim uspješnim sastancima i suradnji s Gradom Ivanić-Gradom i Komunalnim Centrom Ivanić-Grada d.o.o. na rješavanju problematike arhitektonskih barijera, te poštivanju Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti koji je na zakonskog snazi.

Facebook podijeli