Mali princ


U četvrtak, 09.07.2020. godine, Udruga „Mali princ“ potpisala je novi ugovor za Trogodišnji program „Rastimo s Malim princem“ s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U prvoj godini provedbe osiguran je iznos od 155.000,00 kuna, a ukupna vrijednost odobrenih sredstava u sklopu Programa za našu Udrugu, kroz sve tri godine, iznosi 465.000,00 kuna.

Ministarstvo je prepoznalo vrijednost prijavljenih aktivnosti unutar našega Programa za unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju te za njihovo ravnopravno uključivanje i sudjelovanje u lokalnoj zajednici (Područje: II. Problemi i zadovoljavanje potreba osoba s invaliditetom; Prioritet: 1. Prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja korisnika; Vrsta usluga i aktivnosti: Usluge koje pridonose prevenciji institucionalizacije osoba s invaliditetom i većoj kvaliteti života osoba s invaliditetom). Partneri na Programu su Grad Ivanić-Grad , Centar za socijalnu skrb Ivanić-Grad i Srednja škola Ivan Švear iz Ivanić-Grada.

Glavni cilj Programa je povećati socijalnu uključenost osoba s invaliditetom kroz razvoj kvalitetnih, jednako svima dostupnih, inovativnih usluga za osobe s invaliditetom u lokalnoj zajednici. Program se sastoji od terapeutskih aktivnosti uz inovativan pristup - primjena asistivne tehnologije (radno-terapeutske aktivnosti i govorna terapija), Kluba „Kreativci-perspektivci“, Mobilnog tima, prilagodbe pristupačnosti web stranice za osobe s invaliditetom, novog zapošljavanje osoba s invaliditetom, te završnog skupa. Trajanje provedbe Programa je 36 mjeseci. Ciljeve u ovom Programu ostvarit ćemo provedbom navedenih aktivnosti.

Posebnost ovog Programa je uvođenje Mobilnog tima za osobe s najtežim oblikom invaliditeta. Mobilni tim će djelovati na području Grada Ivanić-Grada, Općine Kloštar Ivanić i Općine Križ, odnosno na području na kojem djeluje Udruga, s ciljem pružanja što bolje usluge našim članovima.

Dugoročan utjecaj programa očekuje se najviše u pogledu stvaranja kvalitetnih predispozicija za prevenciju institucionalizacije i za stvaranje mogućnosti ostanka korisnika u svojoj lokalnoj zajednici gdje će moći dobiti sve odgovarajuće potrebne usluge.

Posebno moramo istaknuti da je ovo jedan od Programa Udruge kojim osiguravamo besplatne terapije za sve naše članove u naredne tri godine. Također, osiguravamo mnoge druge aktivnosti te socijalne usluge za osobe s invaliditetom u našoj lokalnoj zajednici.

Facebook podijeli