Mali princ


Datuma 09. lipnja 2021. godine, Udruga „Mali princ“ je potpisala Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za 2021. godinu s Zagrebačkom županijom, za projekt „Fizikalna terapija za kvalitetniji i aktivniji život“. Projekt je sufinanciran od Zagrebačke županije u iznosu od 19,000,00 kuna.

Ovim putem želimo se zahvaliti Zagrebačkoj županiji na kontinuiranoj podršci i dodijeljenim financijskim sredstvima!

Glavni cilj projekta je unapređenje kvalitete života i zadovoljstva djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u manjoj lokalnoj zajednici, kroz pružanje besplatne i moderno koncipirane usluge fizikalne terapije u kabinetu za terapije u domovima korisnika.

Glavne aktivnosti projekta su sljedeće:

  1. Provođenje fizikalne terapije u kabinetu za terapije
  2. Mobilni tim – pružanje fizikalne terapije u domovima korisnika za osobe s najtežim stupnjem invaliditeta
  3. Uvođenje elemenata Feldenkrais metode u provedbu fizikalne terapije
  4. Edukativna radionica za roditelje/skrbnike povodom Svjetskog dana cerebralne paralize
  5. Promotivne aktivnosti – izrada promotivnih letaka i kontinuirana promocija putem Web stranice 

Projekt će imati poseban doprinos s aspekta osoba s najtežom vrstom invaliditeta s naglaskom na osobe s cerebralnom paralizom. Osobe s najtežim stupnjem invaliditeta nerijetko su zbog težine svog invaliditeta vezane za svoje domove i upravo zbog toga često ostaju zakinute za uslugu fizikalne terapije. Ovim projektom će se omogućiti ravnopravno pružanje besplatne usluge fizikalne terapije u domovima korisnika s najtežim stupnjem invaliditeta, za one korisnike koji nisu u mogućnosti dolaziti u kabinet za terapije.

Sve aktivnosti su usklađene shodno epidemiološkim mjera uslijed pandemije COVID-19. Pružanje fizikalne terapije je individualno uz redovno korištenje zaštitnih maski, rukavica, zaštitnih vezira i dezinficijskih sredstava.

Facebook podijeli