Mali princ


Udruga „Mali princ“ potpisala je u ponedjeljak, 17.07.2017. ugovor za Trogodišnji program „Rastimo s Malim princem“ s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za prvu godinu provedbe u iznosu od 165.000kn, a ukupna vrijednost odobrenih sredstava u sklopu Programa za našu Udrugu je čak 495.000kn.

Ministarstvo je prepoznalo vrijednost prijavljenih aktivnosti unutar našega Programa za kvalitetu života osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju te za njihovo ravnopravno uključivanje i sudjelovanje u lokalnoj zajednici (Područje: II. Problemi i zadovoljavanje potreba osoba s invaliditetom; Prioritet: 1. Prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja korisnika; Vrsta usluga i aktivnosti: Usluge koje pridonose prevenciji institucionalizacije osoba s invaliditetom i većoj kvaliteti života osoba s invaliditetom). Partneri na Programu su Grad Ivanić-Grad te Centar za socijalnu skrb i Srednja škola Ivan Švear iz Ivanić-Grada.

Glavni cilj Programa je socijalno uključivanje i povećanje kvalitete života osoba s invaliditetom kroz razvoj i dostupnost inovativnih socijalnih usluga i mogućnosti u lokalnoj zajednici. Program sadrži inovativne usluge terapeutskih aktivnosti uz primjenu asistivne tehnologije, edukacije, informatičke radionice i Klub „Kreativci-perspektivci“ te poticanje vještina samostalnog života za osobe s invaliditetom, a ukupno trajanje provedbe programa je 36 mjeseci. Ciljeve u ovom Programu ostvarit ćemo provedbom tri sastavna dijela programa, koji se sastoji od projekta „Prijatelji u igri i učenju“ i od projekta „Slobodno vrijeme uz organiziranu podršku“ te od aktivnosti senzibiliziranja i informiranja javnosti.

Jedna od ključnih inovativnih značajki Programa je uvođenje asistivne tehnologije i inovativnih mogućnosti za potpomognutu komunikaciju, koje će se primjenjivati u raznim aspektima i aktivnostima Programa, kako bi se omogućilo uključivanje i kvalitetne dostupne usluge čak i za korisnike s najtežim stupnjevima invaliditeta koji nemaju mogućnost ni na koji način komunicirati i biti povezani sa svojom zajednicom i okolinom.

Dugoročan utjecaj programa očekuje se najviše u pogledu stvaranja kvalitetnih predispozicija za prevenciju institucionalizacije i za stvaranje mogućnosti ostanka korisnika u svojoj lokalnoj zajednici gdje će moći dobiti sve odgovarajuće potrebne usluge.

Ovaj Program od izuzetne je važnosti za našu Udrugu, budući da smo time osigurali besplatne terapije za sve naše članove za naredne tri godine te brojne druge aktivnosti i socijalne usluge za osobe s invaliditetom u našoj lokalnoj zajednici!

 

Facebook podijeli