Mali princ


Slika U sklopu projekta «Socijalna integracija i osposobljavanje djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom za samostalan život i rad – Prijatelji u igri i učenju» u udruzi «Mali princ» svakog ponedjeljka i četvrtka održavaju se informatičke radionice za djecu s teškoćama u razvoju i mlade s invaliditetom.

 

{mosimage} Udruga je osigurala prostor, informatičku opremu i stručnog suradnika za provođenje aktivnosti informatičke radionice. Aktivnost se kontinuirano provodi od 2010. godine.

Informatičke radionice održavaju se s ciljem informatičkog opismenjavanja djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom, pod vodstvom Željane Tupek, dipl. učiteljice razredne nastave s pojačanim predmetom informatika.

Nastavni program informatičkih radionica obuhvaća stjecanje i unapređenje znanja kod djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom o Osnovama računala, Windows XP, Microsoft Word, Paint, Internet i E-mail, Microsoft Powerpoint te Movie Maker, a prilagođen je individualnim mogućnostima i potrebama svakog korisnika. Maksimalan broj korisnika u ovoj aktivnosti je 10. Zbog potrebe za individualizacijom programa te zbog ograničenosti u veličini prostora (mogućnost korištenja manjeg ureda Udruge) i informatičke opreme (na raspolaganju je 5 računala) aktivnosti se provodi ponedjeljkom i četvrtkom od 18:00 do 20:00 sati, u dvije grupe za maksimalno 5 korisnika po grupi.

{mosimage} Korisnici su dosad imali prilike naučiti o osnovama računala (dijelovi računala), MS Word-u (font, označavanje teksta, numeriranje, okviri, spremanje dokumenata i dr.), Internetu (elektronička pošta), te Power Point-u (umetanje tablice, grafikona, izrada prezentacija i dr.). Naučeno se provjerava samostalnim zadacima poput izrade prezentacije na temu po vlastitom izboru te prezentiranjem iste, izrade kviza «Tko želi biti milijunaš?», pisanjem i uređivanjem teksta u MS Word-u i sl. Na kraju svakog sata, nakon što nauče nešto novo, korisnici imaju određeno vrijeme za igru na računalu, što je nekima i najdraži dio informatičke radionice.

Aktivnost informatičke radionice vrlo je dobro prihvaćena od strane korisnika. Udruga i dalje nastavlja s provođenjem ove aktivnosti kako bi djeci s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom pomogla u svladavanju informatičkih vještina.

 

 

 

Facebook podijeli