Mali princ


Slika U prostorijama Udruge roditelja djece s posebnim potrebama ‘’Put u život’’-PUŽ, započeo je projekt Mreža podrške/Support Network, koji se provodi uz financijsku podršku Europske unije. Na prvoj edukaciji projekta, od 08.04.2011. do 10.04.2011., ispred udruge «Mali princ» sudjelovali su Melita Kušar, Andrea Lončarek i Daniel Hanžek.

Opći cilj projekta «Mreža podrške» je poboljšati okruženje za razvoj i održivost organizacija civilnog društva u Hrvatskoj kao proaktivnom društvenom čimbeniku u provedbi pravne stečevine Europske unije. Specifični cilj projekta je osnaživanje 11 «roditeljskih» organizacija civilnog društva i stvaranje neformalne mreže podrške svih sudionika projekta.

 

{mosimage} Kroz 16 mjeseci trajanja provedbe projekta, udruga «PUŽ» širiti će svoja iskustva, stavove i znanja u cilju poticanja drugih roditelja kako bi se stvorio kritični broj roditelja djece i mladeži s invaliditetom koji će biti u mogućnosti utjecati na stavove društva, oblikovanje zakonskih propisa i provedbu istih u svakodnevnom životu s ciljem izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom i unapređenje njihovog uključivanja u društvo. Za vrijeme trajanja projekta, PUŽ će udrugama uključenim u projekt osigurati tehničku podršku i konzultacije vezane uz pripreme projekata, izvještaje i druge dokumente, ovisno o potrebama svake pojedine udruge. Na kraju projekta predviđeno je potpisivanje zajedničkog memoranduma o međusobnoj suradnji u neformalnoj mreži podrške za udruge koje će iskazati takav interes.

Projekt će doprinijeti razvoju i konsolidaciji demokracije i vladavine prava, poštivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda, promovirajući kulturu dijaloga i suradnje civilnog društva i lokalne zajednice.

 

U projekt su uključene udruge roditelja ''Pčelice'' iz Gospića, ''Nebo'' iz Zadra, ''Mi'' iz Požege, ''Mali princ'' iz Ivanić Grada, ''Brački pupoljci'' iz Supetra, ''Bubamara'' iz Vinkovaca, ''Pinokio'' iz Raba, ''Sunce'' iz Novog Marofa, ''Slon'' iz Stobreča, ''Srce'' iz Sv. Ivana Zeline i ''Sunce'' iz Duge Rese.

 

Modul I započeo je u petak, 08.04.2011., uvodnim sastankom, gdje su sudionici mogli čuti osnovne informacije o projektu, te predstavljanjem udruge «Put u život – PUŽ».

 

U subotu, 09.04.2011., rad se nastavio predstavljanjem svih udruga sudionica u projektu. Udruge su ukratko predstavile svoja postignuća, aktivnosti koje provode, ali i teškoće s kojima se susreću u svom radu. Slijedilo je predstavljanje projekta od strane gđe. Vesne Budak, predsjednice udruge «PUŽ» te predavanje o poslovnoj komunikaciji. Nakon ručka, gđa. Lidija Bonačić – Krešić održala je seminar o osnovnim i strateškim dokumentima važnima za rad svake udruge. Nakon seminara je slijedilo predavanje o Zakonodavstvu u sektoru, odnosno o zakonima, konvencijama, strategijama i ostalim dokumentima, a koji se odnose na rad udruga i osobe s invaliditetom.

 

U nedjelju, 09.04.2011., gđa. Snježana Sekušak – Galašev održala je radionicu o vještinama komunikacije; što je potrebno za dobru komunikaciju, koje su značajke komunikacije, o slušanju, te o TI i JA porukama. Nakon ručka slijedila je radionica «Uspješni projekti» koju je održala gđa. Vesna Budak, predsjednica udruge «PUŽ». Sudionici su na ovoj radionici upoznati s time što je uopće projekt, kako se projekt priprema te koje su značajke uspješnog projekta.

 

Prvi ciklus vikend radionica završen je u nedjelju u popodnevnim satima. Sudionici su se složili da su tri dana provedena na radionicama bila izuzetno nabijena pozitivnom energijom roditelja djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom.

 

Projekt «Mreža podrške» nastavlja se vikend radionicama u mjestu djelovanja udruga.

 

{mosimage} Udruga «Mali princ» s veseljem isčekuje nastavak suradnje na projektu «Mreža podrške».

 

Facebook podijeli