Mali princ


Osim financijskom potporom brojnih donatora i sponzora naša Udruga sredstva za rad i razvoj aktivnosti osigurava kroz razne oblike samofinanciranja.

Jedan od oblika samofinanciranja već je dobro poznat našim građanima. Volonteri i članovi Udruge sudjeluju na događanjima u lokalnoj zajednici (Obrtnički sajam, Bučijada, Božićni sajam, Kriški oblizeki…) na kojima predstavljaju rad i aktivnost Udruge te radove s kreativnih radionica. Na događanjima u lokalnoj zajednici zainteresirani građani donacijom mogu podržati Udrugu, a sebe razveseliti kreativnom stvarčicom. S radom udruge „Mali princ“ Zagrepčani su se imali prilike upoznati kroz Festival jednakih mogućnosti i Bundekfest, gdje smo također predstavljali naš rad i aktivnosti.

Tri godine zaredom (a nadamo se i četvrtoj :D), u suradnji s KK Ivanić i PROam Zagreb uspješno smo organizirali Božićni košarkaški derbi na kojem smo također prikupili sredstva za naš rad.

Jedan od oblika samofinanciranja opisan je i na letku naše Udruge – u svojoj banci možete otvoriti trajni nalog na iznos koji želite, a koji se prosljeđuje na račun „Malog princa“. Za otvaranje trajnog naloga potrebni su sljedeći podaci: Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“, Majdekova 93, 10310 Ivanić-Grad, Matični broj Udruge: 02199149, OIB:84424654612, Poziv na broj: Vaš OIB ili ostavite prazno, Svrha uplate: humanitarni prilog, Rok važenja trajnog naloga: do opoziva.

Možete nam pomoći i jednokratnom uplatom na žiro – račun Udruge: HR77 2340 0091 1102 67827.

U Udruzi su također aktualna još dva oblika samofinanciranja, koja ponekad izazovu mnoštvo pitanja i sumnju, stoga ćemo ovim putem pokušati razjasniti eventualne nedoumice.

Udruga više od dvije godine surađuje s tvrtkom ST Media Planet iz Zagreba, direktorica Snježana Vukmirović. Tvrtka ST Media Planet zadužena je za tisak i distribuciju dječjeg zabavno – edukativnog časopis Kid's Planet. Što se tiče sadržaja časopisa, udruga „Mali princ“ također nije odgovorna za isti, već o njemu odlučuje ST Media Planet. S ovom tvrtkom imamo potpisan ugovor prema kojem stoji da zaposlenici tvrtke prodaju navedeni časopis i to prodajom „licem u lice“, dakle možete ih sresti na ulici, posjećuju razne tvrtke i sl. Časopis ima cijenu od 20,00 kn te dio prihoda od prodaje časopisa sjeda na račun Udruge. Iznose uplata možete pratiti na službenoj web stranici www.mali-princ.hr, pod rubrikom Donatori, Donator Kid's Planet. Napominjemo kako se časopis, osim u Zagrebu, prodaje u raznim gradovima Hrvatske, te ga možete pronaći i u Ivanić-Gradu, najčešće za većih događanja poput Dana Grada ili Bučijade.

Relativno novi oblik samofinanciranja je suradnja s tvrtkom Mali čuvari j.d.o.o. iz Zagreba, direktor Dino Ivanković. Zaposlenici ove tvrtke, od kojih je nekolicina mladih osoba s invaliditetom, po cijeni od 15,00 kn prodaju čestitke na čijoj poleđini možete pronaći podatke naše Udruge. Prema sklopljenom ugovoru na račun Udruge sjeda 7,00 po prodanoj čestitci. Prodaja je također „licem u lice“.

Kako bi izbjegli moguće prijevare upućujemo na sljedeće. Prodavači časopisa nisu zaposlenici niti volonteri naše Udruge te ne nasjedajte ako dobijete takvu informaciju. Prodavači kod sebe imaju kopiju potvrde naše Udruge da su ovlašteni prodavati časopis Kid's Planet od čega se dio sredstava uplaćuje Udruzi. Što se tiče tvrtke Mali čuvari j.d.o.o., ona je relativno nova tvrtka koja se još „uhodava“. Prodavači čestitaka nisu zaposlenici niti volonteri naše Udruge! Za svaku prodanu čestitku morate dobiti fiskalizirani račun jer prodavači imaju mobilne fiskalne blagajne.

Ukoliko Vam je bilo što sumnjivo svakako se javite u našu Udrugu (01/2829-033, info@mali-princ.hr).

Osim tvrtke ST Media Planet i tvrtke Mali čuvari j.d.o.o. nitko drugi nije ovlašten prodavati bilo kakav proizvod u ime Udruge!

Ukoliko ste već kupili časopis ili čestitku bili bismo Vam zahvalni kada bi s nama podijelili svoje mišljenje o ovom obliku samofinanciranja.

Za sve druge upite, nedoumice, sumnje…stojimo na raspolaganju!

Zahvaljujemo što podržavate naš rad!

Facebook podijeli