Mali princ


Jučer, 22. travnja 2020. godine, na našoj smo online igraonici obilježili Dan planeta Zemlje i to pod ovogodišnjim sloganom „Djelovanje u borbi protiv klimatskih promjena i ublažavanju njihovih posljedica“. 

Dan planeta Zemlje prvi je puta obilježen 1970. godine u Americi, a u Hrvatskoj se organizirano obilježava od 1990. godine. I ove godine smo se još jednom podsjetili da je zaštita okoliša briga svih nas, kako bismo čim zdravije, kvalitetnije i ljepše živjeli mi sami, ali i generacije koje će doći kasnije.

Zemlja je jedino mjesto u svemiru na kojem postoji ljudski život i zapravo imamo veliku sreću biti dio nje. Zato je moramo čuvati. Zemlja je stara otprilike oko 4,54 milijarde godina. Na Zemlji živi više od sedam milijardi ljudi. Tek 29,2 posto planeta čini kontinentalni dio, a ostalo je voda. Na Zemlji ima pet oceana i 140 mora. Čini je sedam kontinenata koji zajedno broje 196 država i 250 000 gradova. Iako je dugo postojalo vjerovanje da je Zemlja ravna površina, danas znamo da je okrugla, da se vrti oko svoje osi i oko Sunca. Od Sunca je udaljena 150 milijuna kilometara. Zbog položaja u Sunčevom sustavu na Zemlji je uvijek ugodna temperatura. Zemlja nam nudi brojne ljepote, daje nam sve potrebno za život. Vodu, čist zrak, prirodne ljepote. I zato, čuvajmo naš jedini dom!

Mi smo ove godine, na 50. rođendan Dana planeta Zemlje, pripremili jako lijepe poklone. Crtali smo našu Zemlju i posadili biljke o kojima ćemo pažljivo brinuti. Pa, sretan ti rođendan Zemljo od naših prinčeva i princeza! heart

U nastavku možete pogledati i jedan vrlo interesantan video na ovu temu. 

Klik na link: https://www.youtube.com/watch?v=fuHQgpbkqhQ (izvor: razredna nastava, Marinela Zrinščak).

Facebook podijeli