Mali princ


Od srca hvala svima koji prate i podržavaju naš rad. Iako to često napominjemo, nikad nije dovoljno, jer samo zajedničkim snagama možemo učiniti ovaj svijet boljim mjestom. Čak i u ovim izvanrednim uvjetima koji su obilježili prošlu i ovu godinu, mi uvijek optimistično vjerujemo da su bolji dani pred nama i njima se radujemo.

Ove godine smo u tom duhu dočekali i uskrsne blagdane. Kreativne uskrsne dekoracije izrađivali smo u svojim domovima, a u srijedu 31.03.2021. održali smo i kreativnu uskrsnu radionicu na otvorenom. Pazimo jedni na druge, jer je zdravlje najvažnije, ali lijepo vrijeme nam je omogućilo da se više družimo na otvorenom i to smo ove srijede iskoristili. 

Svim našim donatorima, partnerima i suradnicima, roditeljima, prijateljima i svim ljudima dobre volje želimo sretan Uskrs uz obilje mira, zdravlja, radosti i uspjeha.

Pripremili smo za Vas kratak video u nastavku 

Facebook podijeli

Opširnije...

 

Danom 31.05.2020. godine završava provedba Trogodišnjeg programa „Rastimo s Malim princem“. Program je 2017. godine prijavljen na Poziv za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge" za razdoblje 2017. do 2020. godine, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Shodno navedenome, Udruzi „Mali princ“ su dodijeljena sredstva u iznosu od 165.000,00 kuna za svaku pojedinu godinu provedbe. Ukupna vrijednost Programa, na razini sve tri godine, iznosila je 495.000,00 kuna. U tom smislu moramo istaknuti iznimno veliku i važnu ulogu Ministarstva u promicanju prava osoba s invaliditetom, podizanju kvalitete njihova života i razvoju izvaninstitucionalnih oblika skrbi za osobe s invaliditetom.

Facebook podijeli

Opširnije...

Dragi svi,

s velikim veseljem najavljujemo kako se približio naš poseban dan, obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom te svečano otvorenje novog prostora Udruge, stoga Vas želimo podsjetiti da ga svojim dolaskom i uveličate.

U partnerstvu s Gradom Ivanić-Gradom i Pučkim otvorenim učilištem, Udruga "Mali princ" organizira obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca 2019., u 18.00 sati, u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad, Velika sala.

Ulaznice su u obliku simboličnih bedževa sa slikom i porukom, koji će svakom posjetitelju ostati za uspomenu i sjećanje na ovaj poseban dan. Možete ih nabaviti u pretprodaji u Pučkom otvorenom učilištu, Gradskoj knjižnici te u Udruzi Mali princ, besplatno ili uz dobrovoljni prilog za rad Udruge koji ćemo namijeniti za terapeutske aktivnosti za djecu u 2020. godini.

Uz obilježavanje ovog velikog dana, obilježit ćemo također veliki iskorak Udruge unaprijed, a to je svečano otvorenje novog prostora. Djeca s teškoćama u razvoju dobila su prostor za terapije, opremljen prilagođenim namještajem, didaktičkim materijalima i dizajniranim prigodnim motivima kako bi se djeca za vrijeme terapeutskih aktivnosti osjećala što opuštenije, ugodnije i kako bi mogla ostvariti sve svoje potencijale i stjecati nova znanja u poticajnoj okolini.

 

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OSI 3.12.

18.00 Otvorenje i nastup članova Udruge "Mali princ"

18.10 - 18.20 Pozdravni govor gradonačelnika Grada Ivanić-Grada i predsjednika Udruge

18.20 - 18.25 Tvornica smijeha

18.25 - 18.40 Dječji vrtić Ivanić-Grad

18.40 - 18.50 Osnovna škola S. Basaričeka

18.50 - 19.00 Srednja škola I. Švear i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet

19.00 - 19.05 Lucija Kirin, violina

19.05 - 19.15 Svečana dodjela godišnje nagrade Udruge

19.15 - 19.25 Obilježavanje otvorenje novog prostora i kabineta za terapije

19.25 - 19.30 Završni nastup članova Udruge "Mali princ"

 

Veselimo se Vašem dolasku i obilježavanju Dana naših prijatelja! 

Facebook podijeli

 

Napokon smo dočekali taj dan, ukusne krafnice, puno plesa i pjesme. Naši dragi prinčevi i princeze, roditelji, volonteri i voditeljice  maskirali su se i na par sati bili u ulogama najdražih likova.

 

 

 

Facebook podijeli

Opširnije...

OGLAS ZA POSAO - RADNI TERAPEUT/ICA - EDUKACIJSKI REHABILITATOR/ICA

Udruga "Mali Princ" traži honorarnog suradnika ili studenta za provođenje terapije s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Druga znanja i vještine: rad s osjetljivim skupinama, samostalnost, organizacijske vještine. Molimo poslati zamolbu i životopis najkasnije do 14.01.2019. na e-mail adresu : srdjana.simac@mali-princ.hr. Više informacija na linku: https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=97378932

Facebook podijeli
Facebook podijeli

Udruga Mali princ

  Savska 33a 
    10310 Ivanić Grad
 

Kako doći do nas pogledajte na priloženoj karti:

 
 

 

 

Ili prošećite "uživo" oko naše lokacija:

 
 
Facebook podijeli

 

Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom
MALI PRINC

 

Savska 33a
10310 Ivanić Grad

 

  naša lokacija na karti

OIB: 84424654612
Poslovni račun:
HR77 2340 0091 1102 67827

Tel:   01 / 2829 033
Fax:  01 / 2829 033

Mob: 091/ 2829 029

Email: info@mali-princ.hr
Web: www.mali-princ.hr

 


Predsjednik udruge:

  Dubravko Pavković
mob: 091 / 508 2124
 

Dopredsjednik udruge:

  Čedomir Kušar 

Facebook podijeli

Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom "MALI PRINC" (u daljnjem tekstu Udruga) osnovana je 24.02.2007. godine sa svrhom zaštite i promicanja zajedničkih humanitarnih, zdravstvenih, obrazovnih, kulturnih, socijalnih, informacijskih, sportskih, rekreacijskih i dr. prava i interesa, te sudjelovanja u razvoju lokalne zajednice i kreiranju politike za osobe s invaliditetom u lokalnoj zajednici.

Svojim osnutkom Udruga je započela rad u lokalnoj zajednici na rješavanju mnogobrojne problematike roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

 

Ciljevi Udruge

Glavni ciljevi Udruge MALI PRINC su poboljšanje kvalitete života ciljane populacije, senzibiliziranje građana za osobe s invaliditetom, te stvaranje uvjeta jednakih mogućnosti u lokalnoj zajednici.

U skladu s postavljenim ciljevima, a koji su u skladu s Nacionalnom strategijom izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007.-2015. god.), Udruga obavlja sljedeće djelatnosti:

 • okuplja djecu s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i njihove roditelje, te druge zainteresirane građane s ciljem realizacije programa Udruge
 • vodi evidenciju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, članova Udruge
 • identificira i zalaže se za uklanje problematike osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici
 • informira članove Udruge o pravima osoba s invaliditetom, te im pomaže u ostvarivanju istih
 • prikuplja i raspodjeljuje humanitarnu pomoć za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom koje su u soc. potrebi
 • zalaže se za unaprjeđenje medicinske, edukativne, profesionalne i socijalne rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, te sudjeluje u organiziranju iste na lokalnom novou (npr. organiziranje terapijskog jahanja i dr.)
 • evidentira, uklanja i spriječava izgradnju arhitektonskih barijera
 • zalaže se za zapošljavanje osoba s invaliditetom
 • organizira društvene, kulturne, zabavne, sportske i rekreativne aktivnosti za djecu s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i druge zainteresirane građane
 • prikuplja podatke i informira javnost o aktualnim temama vezanim uz problematiku djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom
 • organizira stručne skupove vezane uz problematiku osoba s invaliditetom, te sudjeluje na istim u organizaciji drugih udruga i institucija
 • sudjeluje u kreiranju politike za osobe s invaliditetom na lokalnom nivou
 • radi na uspostavi suradnje sa drugim udrugama i savezima osoba s invaliditetom, drugim udrugama koje programski djeluju u korist osoba s invaliditetom i drugim pravnim i fizičkim osobama na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou
 • sudjeluje u zajedničkim akcijama i realizaciji projekata sa drugim udrugama i savezima osoba s invaliditetom u koje je Udruga udružena; kao i udrugama koje programski djeluju u korist osoba s invaliditetom i drugim pravnim i fizičkim osobama s kojima je Udruga povezana u mrežu suradnika
 • obavlja druge poslove...

 

Korisnici i članovi Udruge

Korisnici/članovi Udruge MALI PRINC su prvenstveno djeca s teškoćama u razvoju, roditelji djece s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom, te djeca čiji su roditelji osobe s invaliditetom; no korisnici/članovi mogu biti i druge pravne i fizičke osobe zainteresirane za informiranje ili sudjelovanje u rješavanju problematike osoba s invaliditetom na lokalnom i regionalnom nivou.

Udruga djeluje na području Ivanić-Grada, Kloštar Ivanića i Križa.

 

Facebook podijeli

Stranica 1 od 2