Mali princ


Učenici Srednje škole Ivan Švear koji se školuju za pomoćnog administratora i pomoćnog bravara svoje vještine i znanja ujedinili su u zajedničkom projektu snimanja amaterskog filma s kojim će se predstaviti na Smotri radova učenika s teškoćama u razvoju koja će se u travnju održati u Centru za odgoj i obrazovanje "Šubićevac" u Šibeniku.

Osnovna nit vodilja filma su učenici s teškoćama u razvoju te će film dati odgovore na pitanja koliko se učenika na našem području školuje po posebnom programu, kako, na koji način i koliko njih se uključuje u društvenu zajednicu i udruge, kakva je prihvaćenost učenika s teškoćama u razvoju na praktičnoj nastavi, kakve su mogućnosti zapošljavanja, kakvi se problemi javljaju i što je potrebno kako bi učenici s teškoćama našli svoje "mjesto pod suncem".

U projekt su se uključile ustanove, udruge i poslodavci s lokalnog područja te su snimane kratke izjave gdje su učenici pokušali dobiti odgovore na gore navedena pitanja.

Voditeljica stručne službe udruge "Mali princ" u svojoj izjavi je istaknula kako Udruga provodi razne projekte i aktivnosti u koje se uključuju učenici s teškoćama u razvoju: projekt "Prijatelji u igri i učenju" gdje se učenici uključuju u grupne aktivnosti (igraonica, kreativna radionica, informatička radionica), projekt "Pomoćnik u nastavi - podrška integraciji učenika s teškoćama u razvoju", projekt "Slobodno vrijeme uz organiziranu podršku" putem kojeg nastojimo kvalitetno organizirati slobodno vrijeme mladih s invaliditetom, stručna praksa s učenicom koja se školuje za pomoćnog administratora... Posebno je istaknuto kako Udruga već nekoliko godina zapošljava mladu osobu s invaliditetom na radnom mjestu pomoćnog administratora.

Učenici su u svrhu snimanja filma pripremili i kratki igrokaz "Šestinski kišobran" te zajedničkim snagama otpjevali pjesmu koja označava završetak filma.

Ponosni smo što smo dio ovog projekta koji na najbolji način pokazuje mogućnosti učenika s teškoćama u razvoju. I naravno, s nestrpljenjem očekujemo film!

    

Facebook podijeli