Mali princ


Slika Dan zdravih zubi obilježava se 25. rujna. Kako smo igraonicu imali istog datuma iskoristili smo priliku da raznim zabavno - edukativnim aktivnostima našim članovima skrenemo pozornost na to kako pravilno prati zube, zašto je higijena zubi važna te što se događa sa zubima ako se ne brinemo o njima.

U 17:30h sve je bilo spremno za današnju igraonicu! Za uvodno zagrijavanje tu su bile nezaobilazne društvene igre koje su, tko zna koji put po redu, izmamile salve smijeha. Potom su oni najmlađi uživali uz animirani film "Neobična Zubić vila". Dok su najmlađi bili zaokupirani crtićem oni malo stariji, zajedno s voditeljima i volonterima, kao pravi stomatolozi proučavali su rendgenske slike zubi te izrađivali zube od glinamola. U pozadini nam je svirala prigodna pjesmica "Šubi, dubi, dubi".

{mosimage} Za one najmlađe slijedilo je još jedno iznenađenje - posjet Zubić vile. Svi su se s velikim uzbuđenjem okupili oko nje te kao spužve upijali mudrosti koje je Zubić vila pričala. Na maketi zubala pokazala je kako se pravilno četkaju zubi i objasnila je zašto je važna pravilna higijena zubi. Zubić vila zatim je pročitala edukativnu priču "Prljek i Mrljek" koja govori o jednoj djevojčici kojoj je majka na vrlo domišljat način usadila naviku svakodnevnog pranja zubi. Oni stariji iz prikrajka su slušali kakve to mudrosti Zubić vila priča, jer premda smo stariji, korisne savjete je uvijek dobro čuti.

 

Facebook podijeli