Mali princ


Udruga „Mali princ“ se u ovoj godini prijavila na „Javni poziv za ostvarivanje prava na financiranje programa/projekata/manifestacija udruga/organizacija civilnog društva u području kulture, tehničke kulture, sporta, civilnog društva, zdravstva i socijalne zaštite iz proračuna Grada Ivanić-Grada za 2022.godinu“ koji je objavljen 15.02.2022. godine.

Kroz zaključak koji je gradonačelnik Grada Ivanić-Grada, gospodin Javor Bojan Leš donio 3.6.2022. godine, Udruga „Mali princ“ je ostvarila financijska sredstva u iznosu od 127.000,00 kn.

Program s kojim se udruga prijavila, „Rastimo s Malim princem“, sastoji se od sljedećih projekata i aktivnosti:

  1. „Prijatelji u igri i učenju“
  • radna terapija, logopedska terapija, fizikalna terapija, pomoć u učenju, informatičke radionice, slobodno vrijeme uz igraonice i kreativne radionice, zapošljavanje dodatnog ljudskog kadra (logopeda)
  1. „I ja sudjelujem u Klubu Kreativci – perspektivci“
  • dramsko-likovne terapeutske radionice, vježbe u vodi „Za dobar stav“, karate treninzi, Program „IN – inovativan i kreativan“ (inovativno - kreativne radionice)
  1. „Mobilni tim – stručna podrška osobama s najtežim vrstama invaliditeta“
  • mobilna usluga radne terapije, fizikalne terapije, njegovatelja, psihologa i socijalnog pedagoga (zapošljavanje OSI)
  1. „Bez prepreka – arhitektonske barijere i mobilnost u lokalnoj zajednici“
  • evidentiranje arhitektonskih barijera, senzibilizacija građana lokalne zajednice, suradnja s lokalnim vlastima

Važno je napomenuti da je Centar za socijalnu skrb Ivanić Grad ujedno i partnerska organizacija u sklopu ovog programa. CZSS Ivanić Grad će sudjelovati u Programu kroz suradnju u pružanju terapijskih aktivnosti za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom i to kroz upućivanje potencijalnih novih korisnika terapijskih, ali i drugih aktivnosti koje Udruga provodi u sklopu ovog Programa. Nadalje, svakako moramo istaknuti i suradnju oko pokretanja postupka vještačenja kako bi se utvrdio točan stupanj invaliditeta korisnika i kako bi se na taj način terapija mogla bolje prilagoditi stvarnim potrebama korisnika. Ostvarit će se suradnja i na području udomiteljstva djece s teškoćama u razvoju, gdje će djeca koja se nalaze preko CZSS u udomiteljskim obiteljima polaziti terapije i druge aktivnosti u Udruzi i zajedničkim će se snagama pratiti njihov napredak ili eventualne teškoće.

Ovim putem želimo zahvaliti Gradu na sredstvima koja su nam dodijeljena, s obzirom da će nam uvelike pomoći oko provedbe svih planiranih aktivnosti!

Facebook podijeli