Mali princ


U srijedu 30. svibnja 2018., održana je 3.kreativna radionica „Da mi je zlatna ribica“, u sklopu projekta „I ja imam svoje ja – II. faza“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politku. Sudjelovali su članovi Udruge, zaposlenici, volonteri,socijalna pedagoginja i učenici Srednje škole Ivan Švear, djelatnik tvrtke Ivakop d.o.o. i voditeljica Obiteljskog radio Ivanića.

 I danas smo se okupili u velikom broju, u veselom i motivirajućem ozračju, na zadnjoj kreativnoj radionici u ovom ciklusu radionica ”Da mi je zlatna ribica”. Voditeljica aktivnosti, Marijana Gazić, pozdravila je sve nazočne i objasnila što ćemo danas sve naučiti i koji je cilj današnje radionice.

Gospodin Goran Horvat iz tvrtke Ivakop d.o.o. nas je upoznao s tim što je to recikliranje, što se događa s otpadom koji se ne reciklira i da čak 20% ukupne količine smeća otpada na papir i karton. Recikliranjem se ujedno štedi energija i smanjuje onečišćenje zraka. Kao što je netko jednom rekao:”Nije sve smeće za vreće! ”

Nakon prezentacije članovi, srednjoškolci, volonteri i zaposlenici su izrezivali razne oblike kartonskih okvira i koristili razne načine ukrašavanja. Bilo je tu raznih akrilnih boja, ravnala, ljepila, drvenih elemenata, mašnica, trakica, škara, olovaka i ukrasnih papira. Članovi, suradnici i volonteri izradili su okvire svih oblika i boja, s puno zanimljivih detalja te koristeći salvetnu tehniku. Članovi su odlično surađivali i razmjenjivali mišljenja sa svim sudionicima o načinu izrade kartonskih okvira i o recikliranju. Tijekom radionice, voditeljica Ivana sa Obiteljskog radio Ivanića, intervjuirala je članove, voditeljicu aktivnosti i suradnike o ciklusu kreativnih radionica i o suradnji s našom Udrugom te smo tako i medijski popraćeni.

Na kraju radionice bilo je vidljivo da je cilj radionice postignut te da su svi sudionici zadovoljni svojim prekrasnim šarenim okvirima, a cijela radionica bila je prožeta suradnjom, međusobnim pohvalama za napravljeno, pomaganjem te razmjenom mišljenja.

Za kraj radionice su polaznici ispunili evaluacijski listić te tako i u pisanom obliku izrazili svoje mišljenje o tome kako je radionica bila dinamična, kreativna i da bi ih trebalo biti više.

Radionicu smo završili skupnom fotografijom članova, suradnika i volontera te njihovih radova.

Facebook podijeli