Mali princ


U srijedu, 11. travnja, u „Malom princu“ održana je zabavno-edukativna radionica o pozitivnim životnim vrijednostima koju je održala Maja Romanić, soc. pedag., koja je ujedno i volonterka naše Udruge. Radionica je bila pristupačna za sve male i velike članove, temeljena je na suradnji, timskom radu, poučnim aktivnostima, a sve kroz igru i druženje. Učili smo i razgovarali o tome koje vrijednosti su nam najvažnije u svakodnevnom životu, kako ih koristimo te zašto su nam uopće važne.

Uvodna aktivnost radionice bila je aktivnost pod nazivom Ledene skulpture. Voditeljica Maja pozvala nas je da se okupimo, zamislimo svoju najdražu pjesmu i da se slobodno krećemo u ritmu zamišljene glazbe. Za vrijeme plesa morali smo biti tiho, a kada bi voditeljica izrekla određenu riječ, trebali smo se „zamrznuti“ u položaju u kojem smo se zatekli. Tijekom igre voditeljica je izgovarala nazive životnih vrijednosti: npr. poštenje, odgovornost, ljubav, znanje, prijateljstvo, urednost, pomaganje, ljubaznost, zdravlje, iskrenost… Nastavak plesa – „odmrzavanje“ – voditeljica je najavila pljeskom dlanovima.

Slijedila je aktivnost pod nazivom Lanac vrijednosti. Voditeljica Maja objasnila nam je što su vrijednosti koristeći slike kao vizualni podsjetnik (srce označava ljubav, zagrljene ruke prijateljstvo…). Zatim smo imali zadatak nacrtati vrijednosti koje svakodnevno koristimo. Nakon što smo nacrtali željene vrijednosti, uz pomoć voditeljice smo oblikovali LANAC VRIJEDNOSTI. Zatim smo izložili i objasnili svoj crtež, odgovarajući na pitanja poput Zašto su nam vrijednosti važne te čemu nas uče?, Jeste li naučili nešto novo o svojim prijateljima iz Udruge?, Je li bilo teško prepoznati navedene vrijednosti?, Što vam je bilo zajedničko s prijateljima iz Udruge?).

Završna aktivnost radionice bila je evaluacija. Svaki sudionik dobio je tri „smješka“ – sretnog, tužnog i ravnodušnog te ih je bilo potrebno smjestiti u odgovarajuću omotnicu, ovisno o tome kako im se svidjela radionica. Svi prisutni su bili veoma zainteresirani i sudjelovali su u svim aktivnostima radionice.

   

Nakon radionice svi smo izašli u dvorište Udruge na igru i druženje te smo isprobali neke nove igračke kao što su lopta za odbojku, zanimljivi i posebno veliki reketi za badminton, hula-hop kolutovi i gumi-gumi. Svatko je pronašao nešto sebi zanimljivo. Jedva čekamo i veselimo se ponovnom druženju.

Facebook podijeli