Mali princ


Nakon uspješno provedenog prvog ciklusa informatičkih radionica u sklopu Trogodišnjeg programa „Rastimo s Malim princem“ financiranog od strane MDOMSP, u srijedu 28. ožujka 2018. održana je  završna radionica te zajedničko završno druženje. Druženju su, uz članove Udruge, njihove roditelje, volontere, voditeljicu informatičke radionice i zaposlenike Udruge prisustvovali učenici Srednje škole Ivan Švear sa socijalnom pedagoginjom te predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ivanić-Grad.

U prvom djelu susreta prisutnima se obratila predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i informirala ih o mjerama za poticanje zapošljavanja i  mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom. Po završetku tog kratkog predavanja svi prisutni mogli su se uključiti te pitati ukoliko ih zanima bilo što vezano uz tu temu. Udruga "Mali princ" i sama je koristila mjere aktivne politike zapošljavanje u nekoliko navrata i na taj način omogućila zapošljavanje osoba s invaliditetom i ostalih stručnjaka potrebnih za rad Udruge.

Okupljenima se zatim obratio predsjednik udruge "Mali princ", Dubravko Pavković, pozdravio ih i zahvalio im na dolasku.

Uslijedio je informatički dio susreta, gdje je voditeljica informatičke radionice Željana Tupek objasnila kako izraditi svoju digitalnu osobnu iskaznicu i upozorila na to koji se podaci smiju, a koji ne smiju objavljivati. Naučili smo i što je to „digitalni trag“ i da se isti ne briše te da trebamo dobro razmisliti prije nego nešto objavimo. Vidjeli smo i naučili što su to komunikatori i kako se i za što upotrebljavaju, a moguće ih je bilo i isprobati. Učenicima se posebno svidjelo to što su, pomoću komunikatora, mogli isprobati sviranje raznih instrumenata očima.

 

Na kraju smo imali priliku zaigrati kviz znanja, a teme su bile vezane uz ono što su polaznici naučili tijekom pohađanja informatičkih radionica. Spontano smo se okupili u male grupe te odigrali kviz na način da su učenici pomagali članovima Udruge u rješavanju pitanja. Kviz je bilo moguće odigrati na računalu ili na mobitelu. 

Članovi Udruge koji su sudjelovali u ciklusu informatičkih radionica ispunili su kratki evaluacijski upitnik i izrazili svoje mišljene o radionicama. Pokazalo se da su bili zadovoljni, da su se ugodno osjećali i da bi voljeli da se takva radionica ponovi te da jako vole koristiti računala.

U završnom djelu svi prisutni su se počastili pizzama te su podijeljene zahvalnice za sudjelovanje.

 

Fotografije koje su nam ustupili učenici Srednje škole Ivan Švear

Facebook podijeli