async defer crossorigin="anonymous"

Slika INA, Industrija nafte d.d., kao najveća nacionalna naftna kompanija, prepoznaje važnost ulaganja u zajednicu u kojoj posluje te je od svog osnutka aktivno uključena u različite aktivnosti koje doprinose razvitku društva u cjelini. INA d.d. se pri izboru projekata koje će sponzorirati/donirati prvenstveno rukovodi kriterijem visokog stupnja korisnosti projekta za širu zajednicu i potrebe društva.

Ove godine INA d.d. prepoznala je značaj projekta «Prijatelji u igri i učenju» za lokalnu zajednicu u kojoj se projekt provodi (Grad Ivanić Grad, općina Kloštar Ivanić, općina Križ) te odlučila sponzorirati isti.

Podsjetimo, projekt je od posebnog značaja za našu lokalnu zajednicu; omogućuje djeci s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom ostanak u svojoj obitelji, druženje s vršnjacima kroz kvalitetno organiziranje slobodnog vremena te razne oblike terapija i pomoći u mjestu svog prebivališta. Aktivnosti projekta "Prijatelji u igri i učenju" (radna, fizikalna i govorna terapija, kreativna radionica, informatička radionica, pomoć u učenju, igraonica) usmjerene su na aktivniji, zdraviji, zadovoljniji, samostalniji i kreativniji život djece s teškoćama u razvoju, mladih s invaliditetom i njihovih obitelji. U projektne aktivnosti uključeni su i volonteri čime se pridonosi izgradnji pozitivnog i poticajnog volonterskog okruženja, vrednovanju i prepoznavanju volonterskih aktivnosti te jačanju svijesti o vrijednosti i važnosti volonterskog rada u našoj lokalnoj zajednici.

Osim uz INU d.d., projekt se provodi uz financijsku podršku Međunarodne mreže fondacija «Otvoreno društvo», Grada Ivanić Grada, općine Kloštar Ivanić, Zagrebačke županije te Ministarstva zdravlja.