Mali princ


Slika INA, Industrija nafte d.d., kao najveća nacionalna naftna kompanija, prepoznaje važnost ulaganja u zajednicu u kojoj posluje te je od svog osnutka aktivno uključena u različite aktivnosti koje doprinose razvitku društva u cjelini. INA d.d. se pri izboru projekata koje će sponzorirati/donirati prvenstveno rukovodi kriterijem visokog stupnja korisnosti projekta za širu zajednicu i potrebe društva.

Ove godine INA d.d. prepoznala je značaj projekta «Prijatelji u igri i učenju» za lokalnu zajednicu u kojoj se projekt provodi (Grad Ivanić Grad, općina Kloštar Ivanić, općina Križ) te odlučila sponzorirati isti.

Podsjetimo, projekt je od posebnog značaja za našu lokalnu zajednicu; omogućuje djeci s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom ostanak u svojoj obitelji, druženje s vršnjacima kroz kvalitetno organiziranje slobodnog vremena te razne oblike terapija i pomoći u mjestu svog prebivališta. Aktivnosti projekta "Prijatelji u igri i učenju" (radna, fizikalna i govorna terapija, kreativna radionica, informatička radionica, pomoć u učenju, igraonica) usmjerene su na aktivniji, zdraviji, zadovoljniji, samostalniji i kreativniji život djece s teškoćama u razvoju, mladih s invaliditetom i njihovih obitelji. U projektne aktivnosti uključeni su i volonteri čime se pridonosi izgradnji pozitivnog i poticajnog volonterskog okruženja, vrednovanju i prepoznavanju volonterskih aktivnosti te jačanju svijesti o vrijednosti i važnosti volonterskog rada u našoj lokalnoj zajednici.

Osim uz INU d.d., projekt se provodi uz financijsku podršku Međunarodne mreže fondacija «Otvoreno društvo», Grada Ivanić Grada, općine Kloštar Ivanić, Zagrebačke županije te Ministarstva zdravlja.

Facebook podijeli