Mali princ


Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ predstavlja Vam korisnike usluge osobne asistencije, njihove osobne asistente te njihovu zajedničku suradnju.

Korisnik usluge osobne asistencije Mineo i njegova osobna asistentica Željka kontinuirano provode zajedničko vrijeme uključujući se u život lokalne zajednice kroz socijalne aktivnosti, šeću, idu na plivanje, uključuje se u aktivnosti Udruge, obavljaju kućanske poslova, kose travu i uređuju vrt, a najviše vole peči palačinke i pripremati obroke. Željka je velika podrška Mineu pri uspostavljanju komunikacije tijekom obavljanja kupovine i odlazaka kod zubara, frizera, doktora i slično. Mineo se uz Željku osjeća sigurnije te sve više postaje samostalniji u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, a što dokazuju i fotografije u prilogu.

Korisnica usluge Ana i njezina osobna asistentica Anna vole zajedničko vrijeme provoditi dugim šetnjama i razgovorima, vožnji bicikla kroz naselje, vole piti kavu u gradu na suncu čime se korisnica ujedno potiče na socijalnu interakciju. Također, neizostavno je i obavljanje kućanskih poslova, pripremanje obroka te obavljanje i poticanje korisnice na obavljanje osobne higijene. Ana je jako vezana za svoju osobnu asistenticu te nestrpljivo iščekuje svaki njen dolazak.

Naš dragi kolega Juraj i njegov osobni asistent Bruno imaju poseban prijateljski odnos. Često ih se može čuti kako pričaju o nogometnim utakmicama. Prate sve vijesti vezane uz sport, u tome kako kažu posebno uživaju. Zajedničke šetnje, odlasci na fizikalnu terapiju i uključivanje u aktivnosti Udruge samo su dio aktivnosti kojima ispunjavaju zajedničko vrijeme. Bruno prati i pruža veliku podršku Juri tijekom obavljanja poslova vezanih uz djelovanje Udruge, obzirom da je Jura u našoj Udruzi zaposlen kao koordinator za osobe s invaliditetom.

Našem Leonu potrebna je svakodnevna pomoć i podrška pri obavljanju vlatitih potreba, asistentica Daliborka tu je kako bi to ostvarila. Daliborka je postala neizostavni dio Leonovog dana, a obitelji je velika podrška i oslonac. Lijepo je vidjeti koliko se međusobno poštuju, ponosni smo! 

Naš Valentino i njegova asistentica Gabriela, zajedničko vrijeme često provede u dobroj atmosferi uz glazbu. Valentino ima veliku želju naučiti engleski jezik, a Gabriela mu pomaže da to postigne. Također, Valentino ima veliku želju zdravo se hraniti i kretati pa tako često odlaze u šetnju i pripremaju zdrave napitke kako bi bili u dobroj formi! Samo tako i dalje, ponosni smo!

Naša Marijana kreativna je i vedra osoba, a uz pomoć asistentice Paule njene vrline dodatno dolaze do izražaja. Često izrađuju kreativne radove, čitaju knjige, uče o životinjskom svijetu i istražuju zanimljivosti o državama. Ovaj par je iznimno marljiv, vole učiti, ali i zasukati rukave te obaviti kućanske poslove kako bi olakšale mami. Marijana nestrpljivo iščekuje svaki Paulin dolazak, a to nam je važno! Bravo cure!

Naš Domagoj pravi je borac, student je socijalne pedagogije, a asistentica Stella ukazuje mu veliku podršku i poticaj u obavaljanju obaveza vezanih za fakultet. Također, Stella je velika podrška Domagoju i u vidu obavljanja svakodnevnih aktivnosti, od aktivnosti samozbrinjavanja do aktivnosti produktivnosti, pa tako često zajedno pripremaju obroke, obavljaju kućanske poslove kako bi pomogli mami. Uz to vole zajedno prošetati uz razgovor, popiti kavu i odigrati pokoju društvenu igru! Iznimno smo ponosni na ovo dvoje mladih i uspješnih ljudi! 


Logo EU, Strukturmo fondovi, ESF
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Europski socijalni fond: www.esf.hr

Europski strukturni i investicijski fondovi: strukturnifondovi.hr

Pregled svih informacija o projektu: Projekt Osobni asistent u Malom princu

Facebook podijeli