Mali princ


 

U utorak, 09. ožujka 2021. godine, u Hotelu Sport u Ivanić-Gradu, Udruga roditelje djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ održat će edukaciju za osobne asistente i korisnike usluge osobne asistencije u okviru provedbe prvog europskog projekta „Moj osobni asistent u Malom princu“ kojeg sufinancira Europski socijalni fond. Udruga je dobila odobrenje za održavanje edukacije od Županijskog stožera civilne zaštite, a sudionici će se pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera HZZJZ i važećih odluka Stožera CZ RH. Edukacija će se provesti u dva termina i to u vremenskom periodu od 12.00-14.30 i 15.00-17.00  s ograničenim brojem sudionika, maksimalno 15, sukladno propisanim mjerama. Sudionici edukacije dužni su nositi zaštitne maske, držati propisanu distancu i izbjegavati nepotrebne fizičke kontakte!

 

Cilj edukacije je educirati osobne asistente i korisnike za pružanje/primanje usluge osobne asistencije, a teme edukacije će biti sljedeće:

1. Uvod u osobnu asistenciju

2. Etički kodeks za osobne asistente i korisnike usluga

3. Principi neovisnog življenja

4. Kvalitetno pružanje i primanje usluga

5. Moguće teškoće i kako ih uspješno riješiti

6. Osnovne komunikacijske vještine

7. Dobre i loše strane svakodnevnog pružanja usluge osobne asistencije

8. Upute za pružanje usluge osobne asistencije tijekom COVID-19 pandemije

Na edukaciju će se putem videa uključiti gđa. Kristinka Štefan, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji  „Mali princ“ iz Đurđevca, koja će s nama podijeliti svoja iskustva u pružanju usluga osobne asistencije i dati nam uvid u praktične primjere što će nam biti od iznimne važnosti. Ujedno, ovim putem zahvaljujemo gđi. Štefan na izuzetno korektnoj suradnji i ukazanoj pomoći.

Želimo istaknuti kako nam je ovaj projekt od iznimne važnosti i vrijednosti s obzirom da je glavni cilj projekta potaknuti socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života osoba s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnog oštećenja i/ili intelektualnim i mentalnim oštećenjem kroz uvođenje usluge osobne asistencije.


Logo EU, Strukturmo fondovi, ESF
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Europski socijalni fond: www.esf.hr

Europski strukturni i investicijski fondovi: strukturnifondovi.hr

Pregled svih informacija o projektu: Projekt Osobni asistent u Malom princu

Facebook podijeli